Kremlinul: Dolarul și euro au devenit „monede toxice” pentru Rusia

Foto Ilustrativ/Pixabay
Foto Ilustrativ/Pixabay

Rubla este singura monedă acceptată de către regimul de la Kremlin.

Dolarul şi euro au devenit „o monedă toxică” pentru Rusia. Afirmaţia a fost făcută de ministrul de finanţe al Moscovei, Anton Siluanov.

Declaraţia a fost prezentattă de agenţia rusă Ria Novosti.

Lavrov se victimizează: Vestul a declarat război total Rusiei.

În timp ce Moscova își continuă operațiunea militară în Ucraina, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat țările occidentale că au comis un „război total” împotriva Rusiei, a poporului și a culturii sale.
 
"Occidentul ne-a declarat război nouă, întregii lumi ruse. Cultura anulării Rusiei și a tot ceea ce are legătură cu țara noastră a ajuns deja la punctul de absurd", a spus Lavrov la o ședință a ministerului.

Liderii occidentali se cred excepționali și sunt mânați de iluzii de grandoare și temeri iraționale, a mai subliniat, miercuri, ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu pentru RT Arabic.

„Știm că prietenii noștri occidentali au multe fobii, multe complexe. Au un complex de superioritate, complexul de infailibilitate, și cred că au și ceva paranoia”, a insistat Lavrov.

„Orice proces care nu include Occidentul, pe care Occidentul nu îl controlează, ei îl percep ca o opoziție, o provocare la adresa dominației lor”, a explicat el, referindu-se la diferitele grupuri și organizații de integrare economică regională la care participă Rusia. „Este timpul pentru ca ei să renunțe la acest obicei.”

Remarcile au venit în timp ce Lavrov a apărat opoziția Moscovei față de SUA și aliații săi, pe care Rusia îi acuză că și-au impus voința împotriva altor națiuni, prin metode neplăcute. Intenția de a pedepsi Rusia cu sancțiuni economice și izolare diplomatică ca răspuns la atacul Ucrainei, prin care Washingtonul vrea să înroleze întreaga lume, este cel mai recent exemplu, a spus diplomatul de vârf.

„Insolența alianței anglo-saxone nu are limite și găsim confirmarea acestui lucru în fiecare zi”, a mai precizat el. „Occidentul își trimite exponenții și emisarii în fiecare zi, în fiecare capitală, fără excepție... pentru a trimite ultimatumuri și pentru a șantaja.”

Rusia este încântată să vadă că majoritatea statelor din Asia, Africa și America Latină rezistă presiunii, a adăugat Lavrov. „Acele națiuni nu vor să-și compromită demnitatea națională și să alerge ca niște bieți servitori care fac treburile murdare în numele Occidentului”, a spus el.

Atitudinea lor nu este nimic nou și este versiunea modernă a colonialismului european, a continuat Lavrov. Din fericire, istoria favorizează un viitor multilateral pentru lume, așa că națiunile occidentale care încearcă să-și păstreze statutul dominant acționează împotriva progresului natural al umanității, crede el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel