Klaus Iohannis: "Nu există problemă maghiară". Kelemen Hunor: "Multe, multe probleme"

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, vineri, că nu a discutat până acum cu președintele Klaus Iohannis despre autonomia teritorială. Au discutat, însă, despre relația majoritate-minoritate. 

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Berlin, împreună cu cancelarul Germaniei Angela Merkel, că în România "nu există o problemă maghiară" şi că minoritatea maghiară are reprezentanţi politici cu care se întâlneşte foarte des pentru a discuta diverse aspecte ale vieţii politice şi sociale.

"Eu nu comentez declaraţiile preşedintelui, dar într-adevăr suntem parteneri de dialog, ne-am întâlnit de câteva ori de când domnia sa este la Cotroceni şi ne vom întâlni în continuare în mod regulat, am stabilit acest lucru. Există o grămadă de probleme, dar eu nu vreau să intru în analiza declaraţiilor preşedintelui. Comunitatea maghiară are multe, multe probleme, aceste probleme prin dialog şi prin mijloace parlamentare trebuie rezolvate (...) Eu cred că cu orice preşedinte se poate vorbi despre orice, nu există subiecte tabu şi bănuiesc că într-o ţară democratică nici nu trebuie să spunem că există subiecte tabu.(....) Cu domnul preşedinte am vorbit despre foarte, foarte multe subiecte, dar nu despre autonomie. Am vorbit despre problemele legate de relaţia majoritate-minorităţile etnice, chiar am propus şi un acord politic între forţele politice parlamentare, am spus că trebuie gândită, analizată o astfel de posibilitate, şi în acest context discutăm noi cu preşedintele aceste probleme", a spus Kelemen Hunor, notează Antena 3

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel