Klaus Iohannis, declarații după întâlnirea cu reprezentanții societății civile

Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a întâlnit vineri, 6 noiembrie, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanții societății civile.

VEZI ȘI: Cum a ajuns Liviu Mihaiu la consultările de la Cotroceni cu Iohannis

"Este foarte bine să avem această întâlnire. Îmi transmiteți solicitări, aprobări și eu voi duce aceste mesaje spre politicieni. E o modalitate potrivită pentru a folosi președintele în calitatea lui de mediator", a susținut Klaus Iohannis la deschiderea consultărilor.

Imediat ce va termina discuțiile cu reprezentanții societății civile, Klaus Iohannis va face declarații pe care vi le vom transmite în format LIVE TEXT.

Despre consultările cu societatea civilă

- Am terminat prima rundă de consultări. De data aceasta au avut un specific aparte. Ultimii participanți i-am avut acum la consultări destul de ample și este vorba despre reprezentanți din societatea civilă și din piață.

- Această întâlnire a fost foarte bună. Oameni care au venit cu idei foarte bune, concepte gândite, care pentru mine sunt de un real folos, voi prelua bună parte din aceste idei și le voi duce spre partidele politice. 

- Așteptările sunt multiple și cu siguranță sunt îndreptățile. Am putut să constat că nu este nevoie de o simplă schimbare de Guvern, ci de o schimbare complexă în politica românească. Toți, dar absolut toți, așteaptă să vină în fața politicieni noi care nu au avut de-a face cu corupție, care nu au făcut lucruri dubioase. 

- Am primit multiple invitații de a merge în piață și am promis că voi merge, dar nu voi anunța nici ora, nici ziua, pentru că nu vreau să fac din asta un eveniment media, ci să merge în piață să vorbesc cu oameni simpli care să-mi spună ce așteaptă de la mine. 

(...)

Despre consultările cu partidele

- O singură rundă de consultări nu este suficientă, pentru că situația este specială. Nu este nici pe departe suficient un nume, ceea ce vrem să facem este să ne înțelegem asupra unei abordări. Sunt multe variante, s-a vehiculat varianta alegerilor anticipate, unui premier politic, unui prim-ministru tehnocrat. Concluzia mea din prima rundă de consultări este că majoritatea liderilor politici sunt dispuși să discute despre alegeri anticipate, despre un guvern tehnocrat, aproape nimeni nu este dispus să discute despre un guvern politic, de aceea niciun parte nu a venit cu o propunere de prim-ministru. Aceste concluzii, cât de simple sună, sunt importante și trebuie în continuare discutate. Indiferent de varianta cu care vom merge mai departe, este evident că trebuie să se înțeleagă partidele politice asupra unui program minimal, ce trebuie făcut în perioada următoare. Eu sunt optimist, voi convoca o nouă rundă de consultări pentru începutul săptămânii viitoare și cred că este posibil ca la sfârșitul săptămânii viitoare să avem o concluzie cu care pot să vin în fața publicului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel