Klaus Iohannis anunț important despre taxa radio-tv

Tudor Curtifan / 10 noi 2016 / 09:11 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Președintele Klaus Iohannis va participa joi la o dezbatere cu privire la eliminarea taxei radio-tv, anunță Administrația Prezidențială. Dezbaterea va avea loc la Biblioteca Națională a României.

Intitulat Eliminarea taxei radio-tv - sprijin sau ameninţare a misiunii societăţilor publice de radio şi televiziune?", evenimentul este organizat de Asociaţia ActiveWatch, cu sprijinul Administraţiei Prezidenţiale, cu scopul de a asigura un dialog între şeful statului şi jurnalişti, reprezentanţi ai organizaţiilor de media şi membri ai societăţii civile despre situaţia serviciilor publice de radio şi televiziune, în special în urma votării legii privind eliminarea unor taxe şi tarife, precum şi pentru modificarea şi completare unor acte normative, lege care vizează şi eliminarea taxei radio-tv, scrie Agerpres.

Dezbaterea are loc începând cu ora 16,00.

Preşedintele Klaus Iohannis preciza recent că legea privind eliminarea celor 102 taxe se află în analiza sa, arătând că este bine să se renunţe la unele taxe, dar despre radio-tv trebuie să se discute mai bine.

"Legea este în analiză şi aici cred că trebuie să discutăm un pic mai nuanţat. În principiu, este bine să se renunţe la unele taxe, este un lucru pe care şi eu l-am spus, că avem, pur şi simplu, prea multe taxe. Dar de aici până la o procedură de ultraurgenţă, care nu permite nicio discuţie publică, nicio evaluare serioasă, este cale lungă. Despre majoritatea taxelor am putea să discutăm şi probabil s-ar găsi soluţii să se renunţe la ele. Au rămas două care, după părerea mea, trebuie bine discutate. Este vorba despre taxa radio şi taxa tv", a spus şeful statului.Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24