Klaus Iohannis a promulgat Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari

Președintele României,  Klaus Iohannis, a semnat luni, 9 noiembrie trei decrete:

• Decret pentru promulgarea Legii privind Statutul rezerviştilor voluntari;
• Decret privind promulgarea Legii pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale;
• Decret pentru promulgarea Legii privind modificarea Legii nr. 217/2003 pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

Legea referitoare la Statutul rezerviştilor voluntari stabileşte cadrul legislativ general pentru construirea şi pregătirea rezervei umane necesare instituţiilor cu atribuţii în domeniul apărării şi securităţii naţionale în situaţii de criză, la mobilizare şi război.

Proiectul, iniţiat de Guvern, stabileşte provenienţa, drepturile şi obligaţiile, modul de recrutare şi selecţie, precum şi modul de îndeplinire a serviciului militar de către rezerviştii voluntari. În acelaşi timp sunt stabilite şi drepturile şi obligaţiile angajatorilor care au relaţii de muncă sau de serviciu cu rezerviştii militari.

[citeste si]

Conform actului normativ, rezerviştii voluntari reprezintă personalul selecţionat pe bază de voluntariat, care consimte pe bază de contract individual, pe durată determinată, să încadreze funcţii în statele de organizare ale structurilor din cadrul MApN. Rezerviştii voluntari sunt cetăţeni români, bărbaţi şi femei, cu domiciliul în România.

"La instituirea stării de asediu, precum şi la declararea stării de mobilizare şi a stării de război, contractele rezerviştilor se suspendă, iar aceştia sunt concentraţi/ mobilizaţi şi sunt încadraţi pe aceleaşi funcţii. La desconcentrare sau declararea demobilizării, rezerviştii voluntari sunt desconcentraţi sau demobilizaţi, iar contractele se derulează în continuare până la expirarea acestora", stipulează legea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel