Kim Jong Un, un nou avertisment împotriva SUA şi Coreea de Sud

Kim Jong Un a declarat că rachetele tactice lansate cu o zi înainte de Coreea de Nord reprezintă un avertisment în legătură cu exerciţiile militare comune desfăşurate de Coreea de Sud şi Statele Unite.

Coreea de Nord a lansat, marți,  două proiectile despre care se crede că erau rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, au anunţat autorităţile militare de la Seul.

Proiectilele, care au fost lansate din provincia Hwanghae de Sud, aflată în sud-vestul Coreei de Nord, au zburat pe o distanţă de aproximativ 450 de kilometri înainte de a se prăbuşi în Marea de Est (Marea Japoniei, n.red.), a anunţat Statul Major Interarme al forţelor armate sud-coreene.

Acţiunea militară a fost "o ocazie pentru a trimite un avertisment adecvat în legătură cu exerciţiul militar comun în curs de desfăşurare al autorităţilor americane şi sud-coreene", a declarat Kim Jong Un, liderul regimului de la Phenian, citat de agenţia nord-coreeană de ştiri KCNA, potrivit Mediafax.

Noile rachete tactice ghidate, lansate din zona de vest a Coreei de Nord, au zburat pe deasupra zonei capitalei şi regiunii centrale interioare, înainte de "a lovi cu precizie insuliţa vizată" din largul coastelor estice ale ţării, a transmis KCNA.

Vezi și: Caracasul acuză Washingtonul de 'terorism economic' după îngheţarea bunurilor venezuelene

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel