Caracasul acuză Washingtonul de 'terorism economic' după îngheţarea bunurilor venezuelene

Caracasul a acuzat marţi Washingtonul de 'terorism economic' şi că încearcă să provoace o ruptură în dialogul cu opoziţia, după îngheţarea totală a bunurilor guvernului lui Nicolas Maduro în Statele Unite, informează France Presse. 

Guvernul venezuelean 'denunţă în faţa comunităţii internaţionale o nouă şi gravă agresiune din partea administraţiei Trump prin decizii arbitrare de terorism economic împotriva populaţiei Venezuelei', potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe. Cu aceste noi sancţiuni, potrivit Caracasului, administraţia americană 'mizează pe un eşec al dialogului politic' între reprezentanţii guvernului şi opoziţiei ce are loc în Barbados cu medierea Norvegiei, deoarece 'se teme de rezultatul' posibil al acestor discuţii.

După contacte exploratorii între cele două tabere şi o primă întâlnire la mijlocul lunii mai la Oslo, discuţiile au fost reluate în Barbados pe 8 iulie. Executivul venezuelean, care se confruntă din aprilie cu un embargou american asupra petrolului, îşi reafirmă 'angajamentul de neclintit de a ajunge la acorduri naţionale la diferite niveluri pentru a consolida democraţia şi garanta dreptul oamenilor de a trăi în pace'.

Preşedintele Donald Trump a ordonat îngheţarea totală a bunurilor guvernului lui Nicolas Maduro în Statele Unite, a anunţat luni Casa Albă, crescând astfel presiunea asupra liderului socialist pe care Washingtonul vrea să-l vadă plecat de la putere. Potrivit Wall Street Journal, acestea sunt primele măsuri ale unui embargou economic total impus de Washington împotriva Caracasului. Aceasta ar pune Venezuela la acelaşi nivel cu ţări precum Coreea de Nord, Iran, Siria şi Cuba. Statele Unite, urmate de aproximativ 50 de ţări, au fost primele care l-au recunoscut la începutul anului ca preşedinte interimar pe liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido, aminteşte AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel