Kim Jong-un își dorește ca forțele militare din Coreea de Nord să fie modernizate

Kim Jong-un, liderul Coreei de Nord, a spus, la al 8-lea Congres al partidului, că țara sa dorește să își extindă capacitățile militare.

Kim Jong-un promite să extindă capacitățile militare ale Coreei de Nord, potrivit unui comunicat al mass-mediei de stat, chiar dacă țara se confruntă cu sancțiuni internaționale și presiune asupra programului său de arme nucleare. Liderul de la Phenian, care marchează 10 ani la putere în acest an, a promis că va pune „capacitățile de apărare ale statului la un nivel mult mai înalt și va propune obiective clare pentru realizarea acestui lucru”, în timpul celui de-al 8-lea Congres al partidului, care a început marți.

Coreea de Nord se confruntă cu o criză economică în creștere, cauzată de blocarea auto-impusă a frontierei pentru a preveni răspândirea coronavirusului, o serie de dezastre naturale, dar și sancțiuni internaționale asupra programului nuclear nord-coreean.

Kim vrea să crească nivelul de trai al nord-coreenilor

În sesiunile care au avut loc miercuri, Kim a opinat în favoarea politicilor care să facă „schimbare tangibilă în îmbunătățirea nivelului de trai al oamenilor”, la o zi după ce a recunoscut că obiectivele economice anterioare au scăzut. În prima zi a Congresului, Kim a recunoscut că „aproape toate sectoarele” nu au atins obiectivele economice și a declarat că membrii Congresului vor analiza în mod cuprinzător „experiențele, lecțiile și greșelile pe care le-am făcut în perioada analizată”.

Liderul de la Phenian se teme de Biden

Ahn Chan-il, dezertor nord-coreean, devenit cercetător de la Institutul Mondial de Studii Coreea de Nord din Seul, a spus că cea mai recentă declarație se referă la faptul că „Nordul își va consolida capacitățile nucleare”. Totuși, aceasta a apreciat faptul că „Liderul de la Phenian nu vrea să spună cuvântul„ nuclear ”, deoarece Biden va prelua funcția la sfârșitul acestei luni și știe că poziția noului președinte este mult diferită față de cea a lui Trump, informează AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel