Kelemen Hunor: UDMR este de acord cu comasarea alegerilor. Despre reorganizare teritorială, după alegerile din 2012

Kelemen_hunor
Kelemen_hunor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, la Arad, unde  lua parte la manifestările prilejuite de împlinirea a 162 de ani de la executarea celor 13 generali martiri, capi ai Revoluţiei de la 1848-1849 din Ungaria, că UDMR susţine comasarea alegerilor, apreciind că acest lucru va fi benefic din punctul de vedere al economiilor bugetare ce se vor realiza.

Kelemen Hunor a precizat că va accepta demararea unor discuţii cu privire la o reorganizare administrativ-teritorială a României abia după alegerile de anul viitor, apreciind că o discuţie în acest sens nu este oportună, cel puţin acum.

Privitor la proiectul de revizuire a Constituţiei, în forma prezentată şi susţinută de preşedintele Traian Băsescu, preşedintele UDMR a susţinut că formaţiunea sa doreşte clarificarea anumitor prevederi din acest proiect.

'După cum am mai spus, suntem de acord cu anumite prevederi, iar cu altele nu. De altfel, UDMR a depus anumite amendamente la proiectul de revizuire a Constituţiei. Oricum, nu vom susţine reducerea numărului de parlamentari şi nici Parlamentul unicameral', a mai spus Kelemen Hunor, exprimându-şi totodată îndoiala că se va realiza o majoritate de două treimi, în Parlament, pentru amendarea Constituţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel