Kelemen Hunor: Reforma administrativă ar arunca în aer deficitul bugetar pe 2012 cu 3-4 la sută

kelemen-hunor-7.
kelemen-hunor-7.

Preşedintele UDMR Kelemen Hunor a afirmat duminică seară că realizarea reformei administrative ar avea un impact bugetar puternic, riscând să "arunce în aer" deficitul anului viitor.

"Despre reforma administrativă trebuie să vorbim mult mai calm, cu studii de impact, inclusiv economic, fiindcă noi am făcut un calcul economic şi această reformă administrativă ar arunca în aer deficitul bugetar preconizat pentru anul viitor cu vreo 3 – 4 procente, dacă vrem să facem aşa cum scrie la carte această reformă administrativă", a spus Kelemen, la TVR Info.

"Trebuie să punem în paranteză (ideea reorganizării – n.r.) şi să recunoaştem că nu există un consens în coaliţie şi în viaţa politică pentru aşa ceva şi reluăm discuţiile poate mai calm, poate mai bine pregătiţi", a fost opinia liderului Uniunii privind subiectul reîmpărţirii teritoriale.

Kelemen Hunor a precizat că este o greşeală să transformi ceva "desenat greşit de la bun început" în ceva mai mare, cu atribuţii administrative foarte importante.

"Dacă noi nu acceptăm această variantă şi cineva insistă să meargă mai departe cu acest proiect, atunci lucrurile din punctul nostru de vedere devin complicate, dar noi nu dorim acest lucru şi nu va depinde de noi", a subliniat liderul unional.

Citește și:

Scandalul regionalizării revine: Kelemen Hunor ameninţă cu scoaterea maghiarilor în stradă

Kelemen a admis că înainte de anunţul public privind reorganizarea teritorială au existat unele discuţii "superficiale" pe acest subiect în coaliţie, în care UDMR a menţionat că nu poate susţine varianta PDL.

De asemenea, el a afirmat duminică seară că nu îndeamnă secuii să iasă în stradă, însă aceştia sunt nemulţumiţi de propunerile de reorganizare teritorială şi a adăugat că Uniunea nu doreşte instabilitate politică, întrucât nu a fost cea care a cerut această reformă.

În opinia liderului UDMR, soluţia în acest moment poate fi punerea în paranteză a subiectului şi reluarea lui mai târziu, având în vedere că prioritatea este stabilitatea politică a României.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel