Kelemen Hunor, despre testarea gratuită: Se poate accepta o soluţie de compromis, 30 de zile, dar nu mai mult

Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro.
Kelemen Hunor, lider al UDMR/ foto gov.ro.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, marţi, că, în ceea ce priveşte proiectul referitor la certificatul verde, se poate accepta o soluţie de compromis în privinţa testării gratuite.

„Lucrurile stau în felul următor: dacă statul îţi asigură vaccinul gratis, dacă nu te-ai vaccinat, te-ai îmbolnăvit, îţi asigură tratament pe gratis în spital, nu poţi să aştepţi totul de la stat, pe gratis. Nu funcţionează. Şi eu am fost împotrivă să plătim de la bugetul de stat testările, când plăteşti vaccinul, când plăteşti tratamentul. Se poate accepta o soluţie de compromis de 30 de zile, 40 de zile, până când se face vaccinarea completă, cu două doze, dar mai mult nu pot accepta, pentru că acest lucru înseamnă că mergem spre a goli bugetul statului”, a declarat Kelemen Hunor la B1 TV.

De asemenea, Kelemen Hunor a precizat că acest subiect a fost discutat, marţi, cu liderii celorlalte partide, în cadrul negocierilor pentru formarea unei noi majorităţi. „Am discutat mult doar despre acest aspect. Se conturează o soluţie, dar specialiştii o să o pună pe hârtie. Mai există şi varianta să vedem acest certificat în ce perioadă funcţionează, când suntem pe val, când cresc cazurile , când trebuie să pui nişte interdicţii. (...) În acest moment, parcă suntem pe scăderea cazurilor, să vedem peste două săptămâni. Să fie aşa, dar acest lucru nu înseamnă că în ianuarie - februarie nu vom intra pe alt val de creştere şi de aceea trebuie să ne pregătim de acum, şi pregătirea înseamnă şi vaccinare, şi campania de vaccinare, înseamnă şi pregătirea spitalelor cu medicamente”, a precizat președintele UDMR.

„În acest moment, înseamnă că, în Parlament, trebuie să se găsească o soluţie bună”, a subliniat liderul UDMR. 

Cîțu: S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL 

Amintim că s-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL, a spus liderul liberal, Florin Cîțu. El a anunțat că nu a fost votată flexibilizarea numelui premierului propus de PNL.

„S-a votat decizia de a avea un sistem alternativ de premieri cu primul premier din partea PNL. Am discutat (de flexibilizarea numelui premierului propus de PNL - n.r.), dar nu s-a votat”, a precizat Florin Cîțu.

„Propunerea noastră o să meargă apoi la președintele României. Încă vorbim de programul de guvernare. Vedeți, vorbim de premier, dar nu avem program de guvernare. Nu vom renunța la cota unică”, a subliniat președintele PNL.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel