Kelemen Hunor, culise din coaliția de guvernare: Dan Voiculescu nu a avut nicio implicare

Kelemen Hunor
Kelemen Hunor

Kelemen Hunor spune că Dan Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus în actuala coaliție de guvernare, adăugând că Daniel Constantin este cel care vorbește în numele conservatorilor.

"Domnul Voiculescu nu este partener de coaliție. Eu am mai spus de câteva ori, când au fost fel de fel de întrebări, că atunci când stau de vorbă cu Daniel Constantin niciodată nu am avut impresia și nu am impresia că vorbesc cu altcineva. Deci, din acest punct de vedere, eu consider că în politică, în coaliție, Voiculescu nu a avut niciun cuvânt de spus, eu vorbesc din martie până azi. De fiecare dată când am discutat în coaliție am discutat în patru: Victor Ponta, Daniel Constantin, Gabriel Oprea și cu mine, nu altcineva", a explicat Kelemen Hunor.

El a refuzat să comenteze sentința de condamnare la închisoare a lui Dan Voiculescu, dar a subliniat că este important ca Justiția să funcționeze corect, scrie Agerpres.

"Nu comentez eu decizia instanței, nu cunosc detalii. Vă spun foarte sincer că nu urmăresc procesele penale în presă, eu cred că procesele de orice natură trebuie duse de la început până la capăt în sălile de tribunal și nu în presă. Deci, nu comentez nici procesul, nici sentința. (...) Justiția trebuie să fie respectată, dar, în același timp, trebuie să existe și responsabilitate la nivelul Justiției pentru tot ce înseamnă funcționarea Justiției, pentru că nu poți să dai vina pe moguli sau pe alții când curg informațiile în faza în care nu sunt publice", a spus liderul UDMR.

Întrebat de jurnaliști dacă în opinia sa există vreo amenințare reală în ceea ce privește viitorul posturilor de televiziune ale trustului Intact, Kelemen Hunor a răspuns că nu vede un astfel de pericol.

"Pentru toată lumea este important să existe libertatea de exprimare, să existe libertatea presei, dar în același timp să existe responsabilitate și din partea presei, fiindcă sunteți, totuși, formatori de opinii. (...) Este o valoare fundamentală libertatea de exprimare și libertatea presei. (...) Fiecare are capacitatea de a face presă cum dorește în acest moment în România și nu văd eu din acest punct de vedere un pericol", a afirmat președintele UDMR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel