Justiţia spaniolă a acceptat extrădarea unui fost judecător peruan, acuzat de trafic de influenţă

[] []

13 mai 2019 / 17:01
Salveaza PDF Comentarii

Justiţia spaniolă a acceptat luni extrădarea unui fost judecător al Curţii Supreme din Peru, acuzat de trafic de influenţă, care a fugit din ţară în octombrie şi s-a refugiat la Madrid, relatează AFP.

Audienţa naţională, un tribunal care se ocupă îndeosebi de cererile de extrădare, a acceptat returnarea lui Cesar Hinostroza în Peru, unde parchetul îl acuză că, împreună cu un grup de magistraţi, a tranzacţionat decizii judiciare. Decizia este încă susceptibilă de apel şi, dacă este confirmată, trebuie să fie pusă în executare de către consiliul de miniştri.

Fostul judecător a încercat să se opună extrădării sale, temându-se pentru viaţa sa. Destituit de către deputaţii peruani ca urmare a unui scandal de trafic de influenţă, Hinostroza a fugit din Peru pe 7 octombrie 2018, încălcând interdicţia de a părăsi ţara. Cu complicitatea unei funcţionare de la serviciile pentru migraţii, el a plecat pe cale terestră în Ecuador, de unde a luat avionul cu destinaţia Amsterdam şi apoi către Madrid, unde trăiesc membri ai familiei sale. În Peru, fuga lui Hinostroza l-a costat postul pe ministrul de interne, la fel ca şi pe şefii de la poliţie şi serviciile pentru migraţii. 


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26