Justin Trudeau, sub presiune în contextul în care circa 27 de milioane de canadieni sunt chemaţi la urne

Aproximativ 27 de milioane de canadieni sunt chemaţi luni la urne pentru a alege un nou parlament în ţara situată pe locul doi în lume ca suprafaţă, relatează DPA. 

Cursa este strânsă între liberalii prim-ministrului Justin Trudeau şi conservatorii conduşi de Andrew Scheer. Ambele partide speră să câştige cel puţin 170 de locuri în parlamentul din capitala Ottawa, ceea ce le-ar acorda o majoritate absolută în cele 338 de circumscripţii ale Canadei, cunoscute şi sub numele de districte electorale federale. Parlamentarii sunt aleşi prin vot direct. Liberalii şi conservatorii au fost practic la egalitate în recentele sondaje, deşi ambele formaţiuni cu mult sub nivelul necesar pentru realizarea unei majorităţi absolute în parlament.

Dacă alegerile vor avea ca rezultat un guvern minoritar, Trudeau sau Scheer vor trebui să se bazeze pe sprijinul partidelor mai mici, inclusiv social-democraţii din Partidul Nou Democrat (NDP) condus de Jagmeet Singh, care a urcat recent în sondaje. Ca şi Verzii, NDP este mai aproape politic de liberali. Partidul regional din Quebec, Bloc Quebecois, s-ar putea dovedi şi el decisiv. Trudeau a guvernat ţara din America de Nord cu 37 milioane de locuitori din 2015 cu o majoritate absolută. Cu toate acestea, părerile în legătură cu performanţa sa după patru ani sunt amestecate. Rezultatele preliminare ale alegerilor sunt aşteptate luni noapte (marţi dimineaţă GMT), scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel