Joseph Daul, mesaj către Klaus Iohannis. Alex Coita, surprins: E bizar

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Joseph Daul, președintele PPE, a scris, pe Twitter, un mesaj către președintele Klaus Iohannis, comentat de către analistul politic Alex Coita, pe Facebook. 

Joseph Daul a scris că ”Astăzi România preia președinția rotativă a UE. Președintele Klaus Iohannis a fost un luptător neobosit pentru statul de drept și împotriva corupției încă de la începutul mandatului său. El va îndeplini toate așteptările în conducerea ro2019.eu. Îi doresc tot binele!”. 

”M-a mirat acest mesaj”

”Îl știu pe Joseph Daul, Președintele Partidului Popular European și un veteran al politicii de la Bruxelles, ca un om politic cu picioarele pe pământ — și nu doar pentru faptul că este de profesie agricultor. Tocmai de aceea m-a mirat acest mesaj lansat ieri pe Twitter, prin care domnul Daul anunță că președintele Iohannis, neobosit luptător pentru statul de drept și anticorupție, va conduce Președinția României la Consiliul UE, asigurând că toate așteptările sunt împlinite.

De ce mă surprinde. Pentru că:

1) este bizar să îl gratulezi cu termenul "neobosit" pe cel mai comod și voiajor Președinte din 1990 încoace;

2) Domnul Iohannis nu are de facto nicio atribuție în exercitarea mandatului de Președinție a României, dincolo de Summit-ul de la Sibiu care este un bonus oferit de JC Juncker;

3) Nu înțeleg ce legătură are anticorupția cu prefectura, pardon, vreau să zic, cu mandatul de Președinție, unde mizele cardinale sunt Brexit și bugetul multianual post-2020.

Eu știu că domnul Daul are o echipă de foarte buni profesioniști, așa că îmi imaginez că e vorba doar de o încercare puțin forțată de a juca politic acest moment.

Pentru Bruxelles, ca și pentru București, rețeta este simplă: keep it simple; play it safe; don't politicize.” a scris Alex Coita, pe Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel