Tensiuni Ucraina. Joe Biden, convorbire cu Boris Johnson

Joe Biden, declarație despre Rusia și Ucraina la ora 22.30 / Foto: Agerpres
Joe Biden, declarație despre Rusia și Ucraina la ora 22.30 / Foto: Agerpres

Președintele Joe Biden va avea o convorbire telefonică, luni, cu prim-ministrul britanic Boris Johnson, a declarat un oficial de la Casa Albă, în contextul în care președintele american vrea să aducă unitatea internațională contra unei potențiale invazii ruse a Ucrainei.

Apelul ar urma să aibă loc la ora 12:30. EST (19:30, ora României) a mai spus oficialul, scrie Reuters. Anterior, Johnson a declarat, luni, faptul că situaţia este 'foarte, foarte periculoasă' în Ucraina şi că o invazie rusă este posibilă 'în următoarele 48 de ore', cerând lui Vladimir Putin să facă un pas înapoi din pragul 'dezastrului', relatează AFP şi Reuters.

'Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp'

'Trebuie să înţelegem că este o situaţie foarte, foarte periculoasă şi dificilă. Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp pentru (n.red. preşedintele rus) Putin să facă un pas înapoi, iar ceea ce îndemnăm pe toată lumea este să se angajeze în dialog', a declarat Boris Johnson, într-un discurs transmis de televiziunile britanice.

În condiţiile în care Kievul a acuzat Washingtonul şi Londra de alarmism cu privire la riscurile unei intervenţii ruse iminente, Boris Johnson dă asigurări că 'probele sunt foarte clare': Există circa 130.000 de soldaţi comasaţi la frontiera ucraineană şi tot felul de alte semne care indică pregătiri serioase de o invazie'. 

'Semnele arată, aşa cum a spus preşedintele Biden, cel puţin că pregătesc ceva care ar putea avea loc în următoarele 48 de ore', a declarat el.

Boris Johnson, avertisment pentru cetățenii britanici: Părăsiți IMEDIAT Ucraina!

Boris Johnson a recomandat cetăţenilor săi să părăsească imediat Ucraina ca măsură de securitate.

Prim-mnistrul britanic a declarat luni că situaţia este „foarte, foarte periculoasă” în Ucraina şi că o invazie rusă este posibilă „în următoarele 48 de ore”, cerându-i lui Vladimir Putin să facă un pas înapoi.

„Trebuie să înţelegem că este o situaţie foarte, foarte periculoasă şi dificilă. Suntem în pragul dezastrului, dar este încă timp pentru (preşedintele rus Vladimir Putin) să facă un pas înapoi, iar ceea ce îndemnăm pe toată lumea este să se angajeze în dialog”, a declarat Boris Johnson, într-un discurs transmis de televiziunile britanice. Vezi articolul aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel