Jocurile video cu violenţă provoacă disfuncţionalităţi cerebrale

01-postal
01-postal

Un studiu a demonstrat că jocurile pe calculator cu scene violente produc disfuncţii cerebrale la tinerii adulţi. Regiunile cerebrale afectate sunt responsabile de controlul emoţiilor şi de comportamentul agresiv. De-a lungul timpului, controversele legate de jocurile video violente au avut repercusiuni negative. Astfel, problema discutată a ajuns în faţa Curţii Supreme din SUA, în anul 2010. Până la finalizarea anchetei, au fost aduse puţine dovezi ştiinţifice care demonstrau că jocurile violente au o influenţă neurologică negativă.

Autor: Anca Murgoci

"Pentru prima dată am găsit un grup de tineri care prezentau modificări în anumite regiuni frontale ale creierului. Durata studiului a fost de o săptămână", spune Yang Wang, cercetător de la Department of Radiology and Image Sciences School of Medicine, Indiana University din Indianapolis. Un grup de 22 de bărbaţi sănătoşi, cu vârste cuprinse între 18 şi 29 de ani, au fost împărţiţi în echipe de câte 11 persoane.  "Am ales doar bărbaţi pentru că ei utilizează cel mai mult jocurile video cu scene violente", a declarat pentru BBC, medicul Vincent Matthews, membru al echipei de cercetare. Membrii primului grup trebuiau să se joace, acasă, pe o aplicaţie video cu arme, timp de 10 ore, pe o perioadă de o săptămână. După aceea, în următoarele şapte zile, sarcina era ca ei să facă o pauză. Cel de-al doilea grup nu a folosit timp de o saptămână niciun joc violent.

Fiecare bărbat a fost supus unui test cu rezonaţă magnetică nucleară, RMN, atât la începutul studiului, cât şi la finalul perioadei experimentale. Rezultatele au arătat că după o săptămână, grupul care s-a jucat prezenta o minimă activitate a lobului frontal inferior în raport cu rezultatele obţinute înaintea experimentului. Aceste regiuni sunt responsabile cu emoţiile şi controlul agresivităţii.

Medicul Wang declară că jocurile care promovează violenţa au un efect negativ pe termen lung asupra funcţionării corecte a creierului. Potrivit experţilor, nu este recomandat ca o persoană să utilizeze aceste jocuri violente timp îndelungat. "Nu ştim cum reacţionează cei care joacă mai mult de două săptămâni şi care apoi decid să abandoneze această modalitate de petrecere a timpului liber", declară pentru BBC Mundo medicul Vincent Matthews. Experţii spun că persoanele care utilizează jocuri cu violenţă trebuie să ştie că li se vor produce anumite schimbări cerebrale. Aceste informaţii ar trebui luate în considerare atunci când o persoană  alege să îşi petreacă timpul liber folosind jocurile care promovează violenţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel