James Foley, locul execuției, identificat de un blogger

Un blogger britanic a reușit să identifice cu ajutorul Google Maps poziția exactă a locului unde a fost ucis jurnalistul american James Foley, informează Agerpres.

Folosind doar câteva informații dezvăluite de publicația The Guardian asupra locului execuției ziaristului James Foley, dar și detaliile din filmul cu decapitarea acestuia difuzat de jihadiștii din gruparea Statul Islamic (SI), bloggerul a reușit să identifice locul execuției, scrie publicația Le Soir în ediția electronică de marți.

Bloggerul Eliot Higgings a eliminat mai întâi toate elementele inutile din imaginile în care apărea un peisaj cu un teren arid, câteva dealuri și, în planul îndepărtat, o câmpie. Cum islamiștii din gruparea Statul Islamic și-au stabilit cartierul general în orașul sirian Al-Raqa, el a pornit de la ipoteza că execuția s-a produs în apropierea acestuia.

Citește și: Lelia Munteanu: Statul Islamic nu e Islamul

Analizând umbra observată pe sol, bloggerul a reușit să calculeze ora aproximativă când au fost filmate imaginile și a folosit aceste date pentru a deduce direcția în care era îndreptată camera video, estimând astfel că execuția s-a produs în partea de sud a orașului.

Pe baza acestor informații, care au restrâns aria cercetării, Eliot Higgings a mers mai departe și a analizat dealurile apărute în imagini, comparându-le cu datele cartografice furnizate de Google Maps. Astfel a găsit o corespondență între aceste elemente și în final a stabilit locul execuției lui Foley. Apoi a publicat pe site-ul bellingcat.com detaliile investigației sale, sperând că ele vor ajuta la găsirea asasinilor, mai scrie sursa menționată.

Citește și: Jurnalist decapitat: cine este călăul lui James Foley

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel