Jair Bolsonaro urmează să CÂȘTIGE controlul în Congresul Braziliei

Jair Bolsonaro câștigă controlul Congresului Braziliei
Jair Bolsonaro câștigă controlul Congresului Braziliei

Aliații președintelui Bolsonaro urmează să câștige controlul în Congresul Braziliei.

În ciuda unei recesiuni profunde și a celui de-al doilea focar COVID-19 din lume, candidații susținuți de președintele de dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, ar trebui să câștige controlul asupra Congresului luna viitoare, potrivit mai multor analiști politici.

Bolsonaro îl susține în mod deschis pe Arthur Lira, congresman de centru-dreapta, în funcția de președinte al camerei inferioare, împotriva centristului Baleia Rossi, care are sprijinul actualului președinte al Camerei, Rodrigo Maia și al parlamentarilor care se delimitează de președinte. Lira, care s-a arătat conservator din punct de vedere fiscal, are mai mult decât majoritatea de 257 de voturi necesară, potrivit consultanței de risc Arko. 

De asemenea, sondajele arată că Bolsonaro și-a păstrat sprijinul public în criză, 37% dintre cei chestionați numindu-l „președinte bun” sau „grozav” atât în ​​sondajele din august, cât și în decembrie, efectuate de casa de sondaje Datafolha. Acel sprijin solid l-au ajutat să își asigure o bază politică de parlamentari de centru-dreapta, informează Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel