Jaf în stilul serialului Netflix, "La Casa de Papel"

Monedele de aur, denumite centenarios
Monedele de aur, denumite centenarios

Monede de aur în valoare de peste 2 milioane de dolari, furate în urma unui jaf armat la monetăria naţională a Mexicului.

Doi indivizi înarmaţi au furat sute de monede comemorative din aur, în valoare de peste două milioane de dolari, dintr-un sediu din Ciudad de Mexico al Casa de Moneda, monetăria naţională a Mexicului, a anunţat poliţia, potrivit postului BBC News preluat de Mediafax.

Indivizii au ameninţat agenţii de securitate de la un sediu al monetăriei mexicane, reuşind să fugă cu peste 1.500 de monede aflate într-un seif care era deschis. Atacatorii au plecat pe motociclete înainte ca poliţia să ajungă la locul faptei, autorităţile suspectând că unii dintre angajaţii monetăriei au fost implicaţi în jaf, relatează cotidianul La Vanguardia.

Vezi și: Netflix. Record de audienţă pentru noul sezon al serialului 'La casa de papel', cu 34 de milioane de vizionări

Monedele de aur, denumite "centenarios", au fost emis pentru prima dată în anul 1921, cu ocazia aniversării centenarului independenţei Mexicului. Pe aversul monedelor se află stema Mexicului, iar pe revers este monumentul Îngerul Independenţei (Monumento a la Independencia) din Ciudad de Mexico şi vulcanii Iztaccíhuatl şi Popocatépetl, aflaţi pe fundal.

Jaful este comparat pe rețelele de socializare cu scenariul din serialul Netflix, La Casa de Papel, în care un om misterios, care se numeşte El Profesor („Profesorul"), planifică cea mai mare lovitură dată vreodată. Pentru a realiza planul ambiţios, recrutează o bandă de opt persoane cu anumite abilităţi care nu au nimic de pierdut. Scopul este acela de a intra în Monetăria Regală a Spaniei, astfel încât să poată tipări 2,4 miliarde de euro. Pentru a face acest lucru, au nevoie de unsprezece zile de izolare, timp în care vor trebui să se ocupe de şaizeci şi şapte de ostatici şi de forţele de elită ale Poliţiei. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel