Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. În fiecare vineri a Săptămânii Luminate, după Învierea Domnului, creștinii sărbătoresc Izvorul Tămăduirii, praznic ce amintește de o minune săvârșită de Maica Domnului, la Constantinopol. Credincioșii trebuie să țină cont de câteva tradiții.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. Această sărbătoare ne aduce aminte de una dintre minunile Maicii Domnului, petrecută cu un orb. Înainte de a fi împărat, Leon cel mare a găsit într-o pădure un orb, care i-a cerut apă. La îndemnul Maicii Domnului, Leon i-a dat orbului să bea apă dintr-un izvor, iar orbul s-a vindecat, scrie crestinortodox.ro.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. Pentru a mulţumi Maicii Domnului, când a ajuns împărat, Leon cel Mare a ridicat în apropierea izvorului o biserică unde s-au săvârşit apoi multe minuni. Aceasta Biserică mai este şi astăzi în Istanbul. De Izvorul Tămăduirii, în toate bisericile şi mănăstirile ortodoxe, după oficierea Sfintei Liturghii, se săvârşeşte slujba de sfinţire a apei, după o rânduială adecvată Săptămânii Luminate.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. Agheasma Mică este apa sfințită după ritualul Bisericii Ortodoxe. Creștinii, în general, și bolnavii, în special, trebuie să consume apă sfințită. În felul acesta se vor împărtăși de energiile necreate ale Duhului Sfânt ce există în compunerea ei. Sfințirea apei înseamnă aducerea ei la starea inițială, așa cum o crease Dumnezeu la început.

Ce nu ai voie să faci de Izvorul Tămăduirii

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. Tradiția populară spune că sărbătoarea este norocoasă și spornică pentru săpătorii de fântâni, căci numai în această zi apele sunt mai zgomotoase și zbuciumate, astfel că zgomotul apei îi ajută pe fântânari să găsească repede o sursă de apă în grădina casei ori în zone de deal și câmpie.

Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Ce nu ai voie să faci în această zi. În ziua de vineri nu se face nici o treabă casnică. Nu se spală și nici nu se calcă rufe. Se spune că cine respectă acest obicei, va avea un loc asigurat în Rai. Gospodinele respectă ziua de prăznuire şi nu spală, nu calcă rufe şi nu croiesc un lucru de îmbrăcăminte, pentru că acesta nu va fi de folos şi nu va fi terminat niciodată.

Vezi și: Izvorul Tămăduirii, 7 mai 2021. Aghiasma Mică, apa sfințintă cu efecte miraculoase. Cum te ajută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel