Iulian Iancu, la Antena 3. Ce procent va scoate PSD. "Înfrângere de proporţii"

Iulian Iancu
Iulian Iancu

Iulian Iancu a făcut o scurtă analiză a campanie electorale pentru alegerile europarlamentare, care se vor desfășura duminică, 26 mai 2019. Totodată, social-democratul a vorbit și despre procentul pe care-l va scoate PSD.

"Este interesantă această campanie electorală, în care noi nu discutăm de temele europene, au fost zero. Discutăm de referendum şi asta doar când iese preşedintele pentru că nu există un interes foarte mare. Discutăm însă doar despre ce n-a făcut PSD sau despre ce face și de ce face, care este interesul", a spus Alessandra Stoicescu, în emisiunea "100 de minute" de la Antena 3.

"Se conturează o înfrângere de proporţii"

"Sau nominalizăm anumite persoane de la PSD şi chiar preşedintele PSD - toată campania a avut un fir roşu, cel al urii, al manifestării la limita extremă a comportamentului uman, cu jigniri, cu ameninţări, cu invitaţii la a-şi ciomăgi adversarii şi încheie, din păcate, şi domnul Orban şi domnul Cioloș, USR-ul în aceeaşi notă această întreagă campanie.

În aceste zile, în timp ce opozitia înţelege doar aşa să îşi manifeste comportamentul și ieşi şi spui public că se pregăteşte o fraudă de proporţii, atunci este limpede. Pentru acel partid şi pentru acel lider se conturează o înfrângere de proporţii, chiar ruşinoasă. Cred că sondajele de opinii, cele reale de partid le conturează deja înfrângerea şi atunci încearcă o ieşire de acest gen care nu mai poate fi crezută de nimeni", a declarat Iulian Iancu în emisiunea "100 de minute", de la Antena 3.

"O afirmație de o gravitate excepţională"

"Aş vrea să vă spun că, în aceste zile, preşedintele Parlamentului European, a anunţat: "Vă rugăm să fiţi foarte atenţi la contractele şi accesul unor străini la sistemele naţionale de transport, energie electrică şi gaze naturale, pentru că ne afectează securitatea". Este o afirmație de o gravitate excepţională. Suprapuneți această informaţie cu evenimentul din Austria, unde, la nivelul cel mai înalt, cancelarul, vice-cancelarul, ministrul de interne sunt sub semneul întrebării şi se dizolvă, iată, guvernul cu acuzaţii de relaţii directe de influenţe şi control asupra deciziei Austriei de către Rusia.

În aceste condiţii, haideţi să ne gândim la temele de securitate reală ale UE, nu vorbesc doar de cele legate de Schengen şi de migraţie pentru că acolo sunt din start compromise. Această discuţie de faţadă, că Schengen este o construcţie solidă, în deplină securitate şi că România trebuie să mai îndeplinească nu ştiu ce condiţii este spulberată din start prin faptul că, în continuare, coridoarele de migrație Maroc, Spania, Turcia, Libia, Italia, Croaţia penetrează spaţiul Schengen din orice direcţie. Iată tema reală care ar trebui să fie... De aici ar trebui să plece adevărata dezbatere, chiar dacă în celelalte zile ale campaniei, neavând alte instrumente, m-am axat doar pe atacul adversarului. Măcar, în ultimul minut, să vorbesc despre temele astea atât de importante", a mai spus Iulian Iancu.

Ce procent va scoate PSD

"Dacă USR înţelege să acceseze baza de date protejată prin lege, confidenţialitatea datelor personale şi trimite scrisoare la tinerii de 18 ani, în mod ilegal, şi îi roagă să îi voteze .... O ilegalitate. Sau mi se conturează o înfrângere şi atunci anunţ public că duminică va fi o fraudă de proporții. Este limpede că nu am găsit, ca opoziţie, o alternativă în dialog, mesaj, propuneri.

Eu am fost ponderat în a spune ce procent va scoate PSD. Vă pot spune că plaja era între 32% - 37%. Prin redistribuire, sigur PSD face 37%. Cred că acest lucru îngrijorează foarte tare, că se ştie deja", a mai spus social-democratul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel