ÎȚI DĂ FIORI. A fost DESCIFRAT un mesaj codificat trimis de criminalul „ZODIAC”

Imagine de Free-Photos de la Pixabay
Imagine de Free-Photos de la Pixabay

Unul dintre mesajele codificate trimise în urmă cu mai bine de cinci decenii de criminalul în serie „Zodiac” a fost descifrat. 

FBI a anunțat că o echipă de spărgători de coduri voluntari a reușit să descifreze unul dintre mesajele codificate trimise în urmă cu 51 de ani de criminalul în serie denumit „Zodiac” ziarului San Francisco Chronicle. 

Mesajul descifrat are 340 de caractere și a devenit cunoscut drept „cifrul 340”.

„Sper că vă distrați mult încercând să mă prindeți. Nu mi-e frică de camera de gazare deoarece mă va trimite în paradic (sic) cu atât mai repede deoarece acum am destui sclavi care să lucreze pentru mine”, este mesajul descifrat de criptologii David Oranchak, Sam Blake și Jarl Van Eycke, potrivit San Francisco Chronicle.

Comunicatul FBI

FBI a transmis printr-un comunicat, pe Twitter, că „a luat la cunoștință că cifrul atribuit criminalului Zodiac a fost rezolvat recent de persoane private. Criminalul Zodiac a terorizat mai multe comunități din California de Nord și, deși au trecut decenii de atunci, vom continua să încercăm să căutăm dreptatea victimele acestor crime brutale”.

Criminalul în serie Zodiac nu a fost niciodată prins. El a „activat” în zona San Francisco Bay Area la finalul anilor 1960 și a ucis cel puţin cinci persoane. Mai multe filme și cărți au fost create pornind de la acest caz. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel