Israel - UE, tensiuni. Netanyahu, chemat la Bruxelles

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a fost invitat la o întâlnire ''informală'' cu cei 28 de miniștri ai Afacerilor Externe din UE prevăzută să aibă loc la 11 decembrie la Bruxelles.

Întrevederea va avea loc pe fondul unor tensiuni sporite privind colonizarea, a afirmat marți o purtătoare de cuvânt a UE, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Șefa diplomației UE Federica Mogherini a decis să-l invite pe premierul israelian Netanyahu la un schimb de opinii informal cu miniștrii, cu prilejul Consiliului afacerilor externe al UE prevăzut să aibă loc la 11 decembrie la Bruxelles, a indicat purtătoarea de cuvânt.

Această întrevedere survine în timp ce mai multe state membre ale UE, între care Franța, refuză de luni de zile să dea undă verde organizării unei reuniuni formale cu guvernul israelian, în lipsa unei unanimități a celor 28 privind modul de a condamna construirea de colonii în teritoriile palestiniene ocupate și de a-și exprima nemulțumirile privind blocarea totală a procesului de pace israeliano-palestinian.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel