Israel, raid PUTERNIC în estul Siriei. Aproape 50 de morți și răniți

Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ

Israelul, cu sprijinul Statelor Unite ale Americii, a efectuat un raid aerian puternic asupra țintelor militare din estul Siriei.

Radiurile israeliene care au vizat depozitele de arme și pozițiile militare din estul Siriei au ucis cel puțin șapte soldați sirieni și 16 luptători aliați, în cele mai mortale incursiuni din 2018, a declarat miercuri un monitor de război. Forțele aeriene israeliene au efectuat peste 18 atacuri împotriva mai multor ținte într-o zonă care se întinde de la orașul estic Deir Az Zor până la deșertul al-Bukamal la granița sirio-irakiană, a declarat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului.

Operațiunile militare au ucis șapte soldați sirieni și 16 militanți non-sirieni, ale căror naționalități nu erau cunoscute, a declarat grupul de monitorizare din Marea Britanie. Paramilitarii care aparțin mișcării libaneze Hezbollah și Brigăzii Fatimide, care este formată din luptători afgani pro-iranieni, operează în regiune, potrivit acelorași surse. Raidurile au rănit, de asemenea, 28 de militari și milițieni, unii dintre ei aflându-se în stare crtică.

Un înalt oficial al serviciilor de informații din SUA, care avea cunoștințe despre atac, a declarat pentru The Associated Press că raidurile au fost efectuate cu informații furnizate de Statele Unite și au vizat o serie de depozite din Siria care erau folosite ca parte a conductei pentru stocarea și organizarea iranienilor. arme, potrivit AlJazeera.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel