Iranul s-ar putea răzgândi. Centrele nucleare ale Israelului ar putea fi vizate de un atac

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik

Iranul avertizează că şi-ar putea revizui ''doctrina nucleară'' în contextul ameninţărilor israeliene.

Iranul şi-ar putea revizui doctrina nucleară în contextul ameninţărilor israeliene, a declarat joi un comandant al Gardienilor Revoluţiei, potrivit Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

"Instalaţiile nucleare ale regimului sionist vor fi ţintite cu armament avansat"

O revizuire a doctrinei şi politicii noastre nucleare şi consideraţiilor comunicate anterior este perfect posibilă, a spus generalul Ahmad Haghtalab, responsabil pentru securitatea nucleară în cadrul corpului de elită al Teheranului, citat de agenţia de presă Tasnim.

Acesta a mai spus că Iranul este pregătit să lanseze rachete puternice asupra instalaţiilor nucleare israeliene, ca represalii la un eventual atac al Israelului contra unor obiective nucleare iraniene.

Dacă regimul sionist vrea să ia măsuri contra centrelor şi instalaţiilor noastre nucleare, el se va confrunta indubitabil cu reacţia noastră. Pentru contraatac, instalaţiile nucleare ale regimului sionist vor fi ţintite cu armament avansat, a avertizat militarul iranian de rang înalt.

"Degetul pe trăgaci pentru a trage rachete puternice"

Israelul a anunţat că îşi rezervă dreptul de a se proteja în faţa Iranului după atacul cu peste 350 de drone şi rachete lansate către teritoriul israelian.

Generalul Haghtalab a precizat că centrele nucleare ale inamicului sionist au fost identificate şi că Teheranul dispune de informaţiile necesare privind toate ţintele. Degetul pe trăgaci pentru a trage rachete puternice pentru distrugerea totală a ţintelor determinate, a avertizat el, citat de agenţia de presă IRNA.

Israelul acuză Iranul că vrea să se doteze cu bomba atomică, însă Teheranul a respins constant această acuzaţie.

În acest stadiu, nu am utilizat rachetele Khorramshahr, Sajil, Haj Qasem, Kheibar şi Hypersonic II, a spus generalul Ali Hajizadeh, comandantul forţelor aerospaţiale din cadrul Gardienilor Revoluţiei, care au efectuat operaţiunea.

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, are ultimul cuvânt în ceea ce priveşte programul nuclear al Teheranului, suspectat de Occident că are de fapt scopul producerii unei arme nucleare. Khamenei a afirmat cu numeroase ocazii că Iranul nu urmăreşte construirea sau folosirea armelor nucleare, lucru interzis de religia sa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel