Iranul, export de petrol. Tranzacții secrete

Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ

Iranul continuă să exporte petrol prin "vânzări neoficiale sau neconvenţionale", în ciuda sancţiunilor americane, a susţinut ministrul petrolului, Bijan Zanganeh, într-un interviu difuzat sâmbătă de agenţia Shana a ministerului pe care îl conduce.

AFP, care citează declaraţia respectivă, arată că oficialul a refuzat să ofere detalii, arătând că tranzacţiile respective "sunt secrete deoarece, dacă ar fi cunoscute, Statele Unite le-ar pune capăt imediat", scrie Agerpres.

SUA au încetat la sfârşitul lui mai derogările de la interdicţia de achiziţionare a ţiţeiului iranian, de care beneficiau opt ţări - China, Coreea de Sud, Grecia, India, Italia, Japonia, Taiwan şi Turcia. Acestea puteau derula astfel de operaţiuni fără a încălca sancţiunile americane reintroduse în 2018, când Statele Unite s-au retras unilateral din acordul nuclear încheiat cu Iranul în 2015.

Iranul nu intenţionează să se retragă din OPEC

"Iranul nu intenţionează să se retragă din OPEC (Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol - n. red.) şi regretă că unii membri ai OPEC au transformat această organizaţie într-un forum politic pentru confruntarea cu doi membri fondatori ai OPEC, adică Iranul şi Venezuela", a mai declarat Zanganeh pentru ICANA - site-ul de ştiri al parlamentului de la Teheran, preluat de Reuters.

Vineri, Washingtonul a adăugat pe lista de sancţiuni cel mai mare grup petrochimic iranian, pe care îl acuză de sprijinul indirect pentru Gardienii Revoluţiei, forţa de elită a regimului islamic de la Teheran.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel