Iran - Un mort şi zeci de răniţi după un seism cu magnitudinea de 5,7

Un cutremur de pământ cu magnitudinea 5,7 s-a produs luni în sud-vestul Iranului, unde a făcut o victimă şi cel puţin 45 de răniţi, a anunţat pentru televiziunea de stat iraniană Morteza Salimi, directorul Autorităţii pentru operaţiuni de salvare din această ţară, citat de AFP. 

Seismul a avut loc în jurul orei locale 11:30 (07:00 GMT). Epicentrul a fost localizat în oraşul Masjed Soleiman, la o adâncime de 17 kilometri, în provincia Khuzestan, frontalieră cu Irakul, potrivit Centrului naţional de seismologie din Iran.

Cel puţin şapte replici, din care cea mai puternică a avut magnitudinea de 4,7, au fost înregistrate după seism, potrivit aceluiaşi Centru naţional de seismologie.

"Un cetăţean din Masjed Soleiman a fost găsit mort în urma unei crize cardiace după cutremurul de pământ", a declarat Morteza Salimi, potrivit căruia alte 45 de persoane au fost rănite.

În oraşele şi satele învecinate afectate de seism, au fost semnalate doar fisuri minore în faţadele unor clădiri, în timp ce accesul pe şosele a fost blocat în anumite sectoare din zonă.

Aflat la confluenţa dintre mai multe plăci tectonice şi traversat de mai multe falii, Iranul este o zonă cu o puternică activitate seismică.

În noiembrie 2017, un cutremur de pământ cu magnitudinea 7,3 s-a produs în provincia occidentală Kermanshah, unde a făcut 620 de morţi.

În 2003, un seism cu magnitudinea 6,6 înregistrat în provincia Kerman, în sud-estul Iranului, a distrus aproape complet străvechiul oraş Bam - inclusiv celebra sa citadelă - şi a ucis cel puţin 31.000 de persoane.

Cel mai devastator seism din Iran, produs în 1990, a avut magnitudinea 7,4 şi a ucis 40.000 de persoane în nordul ţării, a rănit alte 300.000 de persoane şi a lăsat fără locuinţe o jumătate de milion de oameni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel