ÎPS Teodosie, reacție după criticile Patriarhului Daniel. Chirieac: Credibilitatea BOR va rămâne la fel de mare

Sursa foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului
Sursa foto: Facebook Arhiepiscopia Tomisului

Conducerea BOR i-ar fi respins cererea Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, de a fi avansat la rang de mitropolit. Acesta a reacționat. Cum vede analistul politic Bogdan Chirieac întregul scandal.

Conducerea BOR i-ar fi respins cererea Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, de a fi avansat la rang de mitropolit. În scrisoarea semnată de Patriarhul Daniel se aduc critici și acuzații la adresa lui ÎPS Teodosie.

Arhiepiscopia Tomisului e acuzată că sfidează recomandările și dispozițiile Patriarhiei Române, încalcă normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod, creează discuții aprinse în media, provocatoare, care afectează imaginea BOR, având o atitudine provocatoare. În plus, nici n-ar plăti facturile și este acuzat de plagiat.

Vezi și: ÎPS Teodosie, criticat pentru atitudinea răzvrătită. Patriarhul Daniel i-a refuzat ascensiunea în ierarhie / DOCUMENT

"Credibilitatea BOR va rămâne la fel de mare"

Întrebat, la Antena 3, ce semnifică acest scandal în interiorul BOR şi ce se întâmplă cu credibilitatea acestei instituţii, analistul politic Bogdan Chirieac a spus:

"Credibilitatea va rămâne la fel de mare fiindcă eu, ca un credincios ce sunt, refuz să discern între patriarh şi episcop sau mitropolit. Pentru mine, toţi sunt oamenii lui Dumnezeu pe Pământ şi, ca atare, când sunt astfel de discuţii, este preferabil să nu le aud, să nu le ascult. Ştiţi cum e... Să faci ce spune preotul, nu întotdeauna ce face. Sunt două caractere puternice.

Patriarhul Daniel este, în mod evident, un om deasupra vremurilor. A modernizat Biserica, a întărit-o, lasă urme peste secole. Catedrala Neamului de 200 de ani trebuia făcută. Iată că a făcut-o. Multe lucruri de discutat aici, dacă vreţi, că laic. Dar, altminteri, ca un credincios, mă uit la unul, mă uit la altul, pot să nu fiu de acord cu ce a spus părintele Teodosie de la Constanța. Mai ales în privinţa femeilor. M-am simţit eu jignit pentru spusele domniei sale. Mai departe, credința e aceeaşi şi slujitorii ei pe Pământ, iată, uneori, se mai lasă antrenaţi şi dânşii de patimi lumeşti.

Vezi și: CNCD, decizie după ce ÎPS Teodosie a spus că femeile au dureri la naştere pentru că au făcut păcatul originar

Cum i-a răspuns ÎPS Teodosie Patriarhului Daniel

Teodosie este de părere că cei care au luat decizia că nu trebuie înfiinţata Mitropolia Tomisului nu cunosc istoria acestei zone pentru că nu au reuşit să o studieze. Ba, mai mult, el a menţionat că a avut o atitudine creştină, de apărare a credinţei.

"A apăra dreapta credinţă nu este un lucru negativ, ci este un lucru pozitiv. Şi iată credincioşii m-au urmat şi la Sfântul Andrei, şi la Bobotează, şi în alte împrejurări m-au urmat pentru că eu am vorbit în numele lui Dumnezeu şi nu am vorbit de capul meu. Aşa mi-a spus conștiința în numele lui Dumnezeu", a transmis ÎPS Teodosie.

Întrebat dacă nu e îi este teamă de o sancţiune, el a răspuns: "Nu vorbim de sancţiuni. Vorbesc aici ceea ce este pozitiv. Ce sancţiuni? Dumnezeu poate să îmi dea sancţiuni. Numai de sancţiunea lui Dumnezeu mă tem".

Vezi mai multe aici: ÎPS Teodosie, după criticile Patriarhului Daniel: Doar Dumnezeu poate să mă sancţioneze, doar de El mă tem. Nu îmi doresc să fiu patriarh

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel