EXCLUSIV  Iohannis, refuz numire miniștri. Bădălău: Încalcă Constituția. Trebuie să mergem pe varianta asta

Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres
Niculae Badalau Sursă FOTO: Agerpres

Ministrul Economiei, Niculae Bădălău, a explicat, pentru DC News, că, de fapt, în cazul refuzurilor lui Iohannis de a numi miniștri pe Olguța Vasilescu și pe Mircea Drăghici, nu este vorba, în realitate, despre lipsa unor acte.

"Omul nu vrea că nu vrea el. După ce va fi depus cazierul Olguței, care e un minstru foarte bun, va spune că e blondă și să aducă o dovadă că nu e vopsită. El vrea să arate că el este jupânul României și că nu vrea el. Un partid a câștigat alegerile. Partidul ăla face guvernul. Nu scrie nicăieri că ministrul trebuie să aibă studii la Oxford. Nu trebuie intrat în jocul lui. De 30 de ani nu s-a cerut cazierul", a declarat ministrul Economiei pentru DC News.

"E clar că încalcă Constituția"

Niculae Bădălau spune că s-a ajuns la punctul în care suspendarea președintelui e cea mai bună soluție.

"Din punct de vedere juridic, dacă nu vrea omul, cred că e o problemă. Din punct de vedere politic, trebuie suspendat. Trebuie să mergem pe varanta asta. E clar că încalcă Constituția. Cred că aici e o greșală a-l reinventa. Eu cred că are o strategie, dar ținând cont că nu ai ce să îi faci președintelui... Dacă mâine spune că eu nu mai numesc pe nimeni? Ce poți să îi faci? În momentul ăsta nu funcționează CSAT-ul. Nu funcționează nimic", a spus Bădălău.

"E scandalos"

"Să avem președinția Consiliului UE și să nu avem doi miniștri? Când se convoacă comisia specială pentru transporturi, cine merge acolo din partea României? Interimarul? Oamenii de la UE nu prea înțeleg ei cum e cu interimatele de tipul acesta, cu bătălia de la noi. Acolo vin toți miniștri de resort ai Transporturilor și gândesc regulamente pe Transporturi. Iar noi mergem cu Rovana Plumb care le spune că este de la Fondurile Europene. E scandalos. Noi ar trebui să punem umărul indiferent din ce partid și ce funcții vremelnice avem, suntem să ridicăm imaginea țării. Mergeți în Europa și o să vedeți că ne percep toți ca pe niște certăreți și ăsta e adevărul, ce să mai spunem", a adăugat ministrul. 

VEZI ȘI:

Condamnare. Bădălău demontează un fake news care a circulat în presă. ”Am câștigat!”

Bădălău, prima REPLICĂ din Guvern pentru Iohannis

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel