Ion Iliescu propune o alianţă PSD - PNL

Actuala situaţie politică din România impune parafarea unei alianţe între PSD şi PNL, nelăsând loc dreptei să se refacă, a declarat, luni, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

"În procesul din 1989, România a fost singura unde Revoluţia, transferarea societăţii, a început cu o revoltă populară şi a avut o orientare de stânga - experienţă rezultată şi în alegerile din mai 1990. Dar, dacă ne uităm la bilanţul tranziţiei din aceşti 20 de ani, dreapta a câştigat. Principali perdanţi ai Revoluţiei sunt muncitorii, care au fost forţa socială esenţială a Revoluţiei. (...) Beneficiarii sunt alţii, inclusiv liberalii (…)", a spus Iliescu, citat de Mediafax.

El a arătat că PSD trebuie să înţeleagă momentul politic actual şi că în politică se fac şi asemena paşi, precum o alianţă cu adversari ideologici.

"Atunci am avut trei mari orientări: ţărăniştii, liberalii şi noi, care încercam să impunem un concept nou al economiei de piaţă. Dar iată, ei au venit în 2005 împreună la putere - Alianţa DA - şi au promovat pachetul de legi privind proprietatea şi justiţia. Au impus principiul «restitutio in integrum», ceea ce nu s-a întâmplat în Ungaria (...) Dar avem o situaţie dată, când până şi liberalii sunt antrenaţi în această bătălie împotriva unei conduceri politice a ţării care a pus în pericol, din toate punctele de vedere, şi democraţia şi statul de drept şi mersul înainte al societăţii şi criza în care ne aflăm nu poate fi depăşită fără înfrângerea acestei conduceri. Asta ne impune să mergem într-o alianţă cu PNL care a fost şi va rămâne adversarul nostru ideologic. Dar trebuie să înţelegem momentul politic. Nu trebuie să facem concesii. Trebuie să ne definim propria orientare, dar, când e vorba despre bătălii politice, facem şi asemenea paşi. E mai important pentru ţară, pentru mersul ei, să realizăm acest lucru şi să nu lăsăm dreapta să se refacă", a spus Iliescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel