Iohannis, refuz miniștri. SRS: Va trage de timp în funcție de risc

Sorin Roșca Stănescu a declarat, miercuri, la emisiunea Ediție Specială, moderată de Cătălina Porumbel, de la Antena 3, că președintele României va trage de timp în privința propunerilor pentru noii miniștri doar într-un singur caz.

"Reamintesc că am avut dreptate toți cei care am afirmat faptul că președintele Klaus Iohannis a încălcat Constituția atunci când a refuzat revocările încercând astfel să creeze o situație de blocaj într-o schimbare normală de Guvern și generând o criză și a greșit de asemenea atunci când nu a motivat refuzul celor doi miniștri la care Constituția îi dădea dreptul, dar cu obligația de a motiva. În continuare vedem cum domnul ministru Tudorel Toader limpezește situația și în sensul refuzului lui Iohannis de a promova condcerea la vârf a noilor parchete", a declarat Sorin Roșca Stănescu.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis va respinge și noile prouneri ale PSD, jurnalistul a declarat că "va trage de timp dacă va evalua că riscul de a primi un nou afront și o nouă lecție din partea Curții Constituționale este mai mic decât riscul pe care și-l asumă de a da curs unor solicitări legale ale Guvernului". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel