Iohannis - proteste. Năstase: Nu vreau să-i supăr pe cei care mă înjură, dar...

Adrian Nastase
Adrian Nastase

Adrian Năstase reacționează la ieșirea publică de luni seară a președintelui Klaus Iohannis. 

”Candidatul Iohannis afirma, insa, in seara asta, citind cu intonatie de pe prompter, ca „protestele sunt legitime". Posibil, desi nu stiu cum a reusit sa le examineze atat de repede in recentele sale drumetii montane.

Problema esentiala este insa daca aceste proteste sunt exprimate intr-un cadru legal. (...)

Am inteles ca, pentru ratiuni – pe care le intuiesc -, organizatorii „mitingului diasporei" s-au retras. In aceste conditii, nu se mai poate vorbi de o adunare publica legala. Nu vreau sa dezvolt dar cei care afirmau ca se plimbau prin piata „ca sa ia pulsul", se aflau, de fapt, pe carosabil si erau pasibili de amenda. Nu vreau sa-i supar si mai tare pe cei care ma injura pe fb dar e amuzant presedintele Iohannis cand cere respectarea statului de drept in conditiile unei adunari desfasurate in afara legii. Sigur, vor fi mai putin suparati daca voi afirma ca nici guvernul nu respecta legea – care prevede ca adunarile publice nu se pot desfasura in apropierea statiilor de metrou, etc.

In opinia mea, legea 60 ar trebui actualizata de catre guvern, cu consultarea partidelor si a societatii civile, libertatea de intrunire trebuind sa fie dublata de asumarea responsabilitatilor firesti, pentru a se evita incidentele huliganice si manifestarile anarhice.

PS Am fost marcat de actele agresive impotriva jandarmilor (nu vreau sa justific insa eventuale excese ale lor) si mai ales impotriva femeii din fortele de ordine, careia ii doresc insanatosire grabnica.” a scris, pe blogul său, fostul premier Adrian Năstase. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel