Iohannis, mesaj de ultimă oră: Destinul României nu mai poate fi separat

Iohannis
Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi, că exemplele elitelor şi acţiunile acestora din 1859 arată că "în vremuri grele, adevăraţii oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări şi să acţioneze în beneficiul cetăţenilor".

"În 1859, Principatele Române îmbrăţişau valorile europene şi intrau într-un amplu proces de modernizare şi consolidare a statului. În 2019, destinul României nu mai poate fi separat de UE ca proiect de pace, prosperitate, siguranţă, echitate şi coeziune pentru cetăţenii săi. De 160 de ani, românii se apropie de valorile umaniste fundamentale ale Europei prin edificarea unui stat al legii, al democraţiei şi demnităţii umane, al libertăţii şi egalităţii. Acest parcurs a fost marcat de viziune, sacrificiu, angajament şi jertfă. Exemplele elitelor şi mesajul acţiunilor lor de acum 160 de ani ne este în continuare călăuzitor şi ne arată că în vremuri grele adevăraţii oameni de stat trebuie să se ridice la înălţimea marilor provocări şi să acţioneze în beneficiul cetăţenilor", a spus şeful statului la sesiunea de comunicări ştiinţifice "Unirea Principatelor Române, bază a statului român modern", organizată la Palatul Patriarhiei.

Anterior, preşedintele Klaus Iohannis a participat la slujba de Te Deum oficiată la Catedrala Patriarhală şi a depus o coroană de flori la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza.

Vezi și: Chirieac: Fără precedent. O prostie să discuți astăzi despre aceste lucruri

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel