Ioana Constantin: Ard oameni de vii în spitale în țara care nu are nici paturi în spitale pentru marii arși

Sursa foto: Facebook Ioana Constantin
Sursa foto: Facebook Ioana Constantin

Ioana Constantin, politician PMP, atrage atenția asupra problemelor care au cauzat incendiul de la Constanța.

Politicianul PMP Ioana Constantin a transmis un mesaj, după tragedia de la Constanța în care secția ATI a spitalului a luat foc și mai mulți oameni au murit carbonizați:

„Condoleanțe familiilor pacienților nevinovați care au decedat la Constanța.

Sunt tulburătoare imaginile cu pacienții care ieșeau pe geam, încercând să se salveze.

Ard oameni de vii în spitale în țara care nu are nici paturi în spitale pentru marii arși. Ard oameni de vii de ani întregi și nu avem capacitatea să vindecăm sistemul ăsta de sănătate în care subfinanțarea, politizarea excesivă, jaful, managementul neperformant ucid. Toată societatea e pe baze șubrede, sare totul la propriu în aer. Iarna, în spitale, nu doar suprasolicitarea secțiilor e problema, ci și lipsa încălzirii și improvizarea diverselor surse alternative de încălzire, iar aici vina merge si mai mult către autoritățile locale.

În Constanța, s-au cumpărat recent 400 de coșuri de gunoi cu 1,2 milioane de lei. Exact genul de investiție ca la cartea de rețete de aruncat pe geam banii oamenilor. De spitale cui să-i pese?!

Suntem într-un moment în care fie pricepem că avem de infuzat bani în investiții, fie vom muri cu zile. Doar că nu mai avem oameni de stat. Nu mai avem oameni de stat capabili, curajoși. Avem niște paiațe care se împiedică în ațe, niște paiațe cu pălării prea mari și furate de aburii puterii.“, a scris Ioana Constantin.

Raluca Prună, după tragedia de la Constanța: Cine e statul român? Noi toți, cei pe care i-am ales si a căror strategie e merge și așa

Într-o postare pe Facebook, Raluca Prună, ministrul al Justiției în timpul mandatului de premier al lui Dacian Cioloș, a vorbit despre tragedia care a avut la Constanța în dimineața zilei de vineri:

„Piatra Neamț - 10 vieți pierdute în incendiul care a distrus secția ATI. Matei Balș - 16 vieți pierdute. Azi Constanța - 7 vieți pierdute. Altă tragedie, alte condoleanțe, alți români pierduți degeaba. Va urma….mă tem.

Suntem consolați că “Statul român a eșuat în misiunea sa fundamentală de a-și proteja cetățenii”. Adevărat, asta vede oricine, nicio știre. Dar când afirmația e făcuta de la vârful statului român întrebarea este: cine e statul român? Noi toți, cei pe care i-am ales si a căror strategie este “merge și așa”, sau mai degrabă un concept gol? Statul român e confiscat și incapabil să ia prin cei desemnați să acționeze în numele lui măsuri care să prevină alte tragedii. Statul român este anexa unor interese private, personale sau de partid (...)“, a scris Raluca Prună pe Facebook (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel