Inundaţie la Biblioteca Universităţii din Craiova: 100.000 de volume unicat au fost distruse VIDEO

biblioteca inundata
biblioteca inundata

Biblioteca Universităţii din Craiova a fost inundată vineri noapte din cauza unei defecţiuni la conducta magistrală a oraşului. Peste 100.000 de volume unicat au fost distruse de apa fierbinte de peste 60 de grade. Angajatii de la Termoficare şi CET au întârziat aproape 5 ore până au închis apa în zonă.

Agenţii de pază de la bibliotecă au observat că din pereţii clădirii curgea apă. În scurt timp, subsolul a fost inundat, iar multe din cărţi au fost luate de şuvoaie, inormează Realitatea.

"Pe de o parte, fundaţia clădirii este în pericol pentru că s-a acumulat o mare cantitate de apă fierbinte, la 50-60 de grade, iar pe de altă parte acest depozit care este la subsol cuprinde 100.000 de volume de carte unicat în România. Este un eveniment nu grav, ci foarte grav. Un dezastru, un dezastru cultural", a declarat Mihai Coşoveanu, directorul Bibliotecii Universităţii din Craiova.

Reprezentanţii Regiei de Termoficare care au mers la faţa locului spun că problema este de la CET.

"Nu poate fi decât de pe reţeaua de agent primar, pentru că punctul termic a fost izolat şi nu mai furnizează apă caldă în această zonă. Aşteptăm să vină complexul să vedem despre ce e vorba", a declarat directorul Regiei de Termoficare, Tatian Tudorache.

Într-un final, apa a fost oprită. Pana când va fi reparată defecţiunea, 1.400 de apartamente din zona Bibliotecii vor rămane fără apă caldă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel