Într-un an, toate contractele de muncă vor fi cu durată determinată

.
.

Pachetul de legi care reformează relaţiile de muncă, respectiv Codul Muncii, Codul de Dialog Social şi legea zilierilor, vor duce la "precarizarea" pieţei muncii din România, iar în maximum un an cei care vor dori să se angajeze nu vor mai avea la dispoziţie decât contracte pe durată determinată, este de părere avocatul specializat în legislaţia muncii Costel Gilcă.

Costel Gilcă a spus pentru incont.ro că modificările aduse la Codul Muncii sunt semnificative şi în defavoarea angajatului, iar acestea vor avea efecte pe termen lung. Potrivit acestuia, în maximum un an de zile, majoritatea contractelor de muncă încheiate de angajatori vor fi cu durată determinată.

El a precizat că, în timp, se va crea o discrepanţă între angajaţii cu contracte cu durată nedeterminată şi cele pe perioadă limitată. "Efectele modificării Codului Muncii în piaţă vor fi cu siguranţă negative. Nu vor face decât să precarizeze locurile de muncă şi vor crea discrepanţe între cei care au avut norocul să prindă un contract pe perioadă nedeterminată, în care angajatorul investeşte în formare profesională, şi ceilalţi, care vor avea parte doar de contracte temporare", a explicat avocatul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel