Întâlnirea PDL - Merkel, lovitură de imagine pe Dreapta

O delegație a PDL condusă de președintele  Vasile Blaga și de prezidențiabilul Cătălin Predoiu s-a întâlnit, marți, la Berlin, cu cancelarul Angela Merkel. Întrevederea face parte din cadrul unei vizite a democrat-liberalilor la grupul CDU-CSU din Bundestag.

Întâlnirea cu Merkel este prima reușită bifată de PDL de după ruptura definitivă de tabăra Traian Băsescu, consemnată prin plecarea Elenei Udrea la Partidul Mișcarea Populară. Angela Merkel este cel mai puternic om politic din Europa, președintele Uniunii Creștin Democrate și liderul de facto al celei mai mari familii europene, cea a popularilor. O întrevedere cu Merkel nu este la îndemâna oricui. Organizarea unei întâlniri între premierul Victor Ponta și cancelarul Merkel nu a fost lipsită de eforturi, iar în urmă cu două săptămâni, președintele Traian Băsescu a ratat un astfel de eveniment din cauza unei nesincronizări de agendă, potrivit explicațiilor oficiale.

Formațiunea din Modrogan punctează la capitolul imagine într-o perioadă nefavorabilă pentru celelalte partide de pe Dreapta. PNL poartă un război surd cu PSD care lasă impresia unei rupturi iminente în USL, Mișcarea Populară a pierdut unul dintre membri fondatori poartă negocieri fără rezultat cu FC și PNȚCD în vederea alcătuirii unei liste comune la europarlamentare.

"Delegaţia PDL condusă de preşedintele Vasile Blaga şi de candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, aflată într-o vizită la Berlin a avut, marţi, 18.02, o întâlnire cu cancelarul Angela Merkel, în cadrul vizitei la grupul CDU-CSU din Bundestagul german. Întâlnirea a avut loc in cadrul vizitei pe care delegaţia PDL o face la Berlin şi Dresda la invitaţia CDU, într-o vizită organizată de Fundaţia Konrad Adenauer. PDL şi CDU-ul condus de Angela Merkel fac parte din aceeaşi familie europeană, Partidul Popular European", se arată în comunicatul PDL.

Delegaţia PDL a mai participat, marţi, la o întâlnire la Cancelaria Federala a Germaniei cu Christian Heusgen, director al Departamentului de Politică Externă, de Securitate şi pentru Dezvoltare în cadrul căreia s-a discutat despre situaţia politică internă a României şi viziunea PDL asupra politicii regionale şi europene.

De asemenea, delegaţia PDL condusă de preşedintele Vasile Blaga a avut un prânz de lucru cu preşedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, "un mai vechi prieten şi cunoscător al României".

Din delegaţia PDL prezentă la Berlin mai fac parte: candidatul PDL la prezidenţiale, Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinţii PDL Anca Boagiu şi Andreea Paul, secretarul general Gheorghe Flutur, europarlamentarul Monica Macovei, vicepreşedinţii PDL Mircea Hava, Raluca Turcan, Romeo Raicu, Ioan Bălan, Alin Popoviciu şi Alexandru Nazare, secretarul general adjunct Costică Canacheu, secretarul executiv Radu Carp şi preşedintele OT-PDL Sorin Moldovan.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel