Întâlnire de lucru găzduită de Consiliul Judeţean Buzău privind drumurile de mare viteză spre Ploieşti şi Focşani

Consiliul Judeţean (CJ) Buzău a găzduit, luni, o întâlnire de lucru cu reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) privind realizarea studiilor de fezabilitate pentru două tronsoane de drum de mare viteză Ploieşti-Buzău şi Buzău-Focşani în lungime de 65 de kilometri, respectiv 72 de kilometri, beneficiare de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Studiile de fezabilitate şi proiectul tehnic ar urma să fie finalizate, conform responsabililor CNAIR până în noiembrie 2020, valoarea totală a acestora fiind de 12,2 milioane de lei şi, respectiv, 13,9 milioane de lei.

Preşedintele CJ Buzău, Petre Emanoil Neagu, a salutat iniţiativa reprezentanţilor CNAIR, asigurându-i de colaborarea tuturor primăriilor din zona de interes.

"Este o şedinţă benefică despre un subiect de mare actualitate, ne-am fi dorit desigur o autostradă, dar este un prim pas pentru realizarea unui obiectiv de mare interes nu numai pentru judeţele Buzău, Prahova şi Vrancea, ci pentru întreaga infrastructură naţională", a declarat preşedintele CJ Buzău.

La rândul său, Gabriel Budescu, responsabil de proiect, a declarat că "proiectul este în stadiul incipient, s-au realizat cinci variante de traseu din care două vor intra în discuţii".

La întâlnire au fost prezenţi şi primarii ai căror localităţi sunt tranzitate de cele două tronsoane de drum de mare viteză, care au subliniat necesitatea realizării celor două proiecte la termenul stabilit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel