Înregistrări Cosma-Negulescu. Pieleanu: Asta mă ÎNGRIJOREAZĂ cel mai mult

Marius Pieleanu
Marius Pieleanu

Marius Pieleanu spune că înregistrările dintre cei doi procurori, prezentate de Vlad Cosma, nu sunt neapărat stupefiante. Sociologul spune că principalele probleme sunt constituite de "tranzacționarea adevărului", dar și încrederea foarte scăzută în justiție. 

"Nu știu ce cred oamenii în acest moment. Principala preocupare este mersul foarte slab al încrederii în justiție. Doar 6% din dosarele aflate pe rol sunt reprezentate de cele penale. Încerc să spun aici, dar nu mă aude nimeni: 94 % sunt dosare civile, comerciale, care durează de 15-20 de ani. Referitor la părerea oamenilor, se vede încrederea în justiție în ultimul eurobarometru: sub 25 %. Oamenii politici de pildă, mult căutați de DNA, nu răspund numai în fața legii, răspund și în fața electoratului o dată la patru ani. Electoratul îi poate sancționa. În cealaltă categorie sunt alte pârghii: una este imaginea publică. În această privință, DNA nu se află chiar în fața celui mai mare progres, astăzi când vorbim," a spus Marius Pieleanu la România TV.

Asumarea răspunderii 

Sociologul spune că Direcția Națională Anticorupție trebuie să își asume și eșecurile. 

"Am ascultat aseară dialogurile nu neapărat stupefiante între diverși procurori. Limbajul este unul colocvial. Tranzacționare adevărului, construirea de probe false, chestiuni din acestea sunt de stat mafiot. Asta mă îngrijorează cel mai mult. Cu excepția lui Dumnezeu, cu toții am greșit. Și instituțiile greșesc, dar se pare că DNA-ul este singura egală cu Dumnezeu. Nu a greșit niciodată? Eu nu sunt un critic al DNA-ului. Rolul acestei instituții este unul incontestabil în politică, din punctul meu de vedere. Ce facem însă cu acești procurori, cu abuzurile?" a mai spus Pieleanu.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel