”Înghesuială mare” pentru desemnarea premierului. Kelemen Hunor: Nu avem nicio posibilitate de a avea Guvern săptămâna aceasta

Kelemen Hunor, despre sistemul de rotație a premierului, spune că ”fiecare doreşte să fie primul. E înghesuială mare”. 

Kelemen Hunor, liderul UDMR, a susținut că România nu va avea Guvern săptămâna aceasta și asta pentru că încă nu s-a decis cine ar putea fi desemnat premier. 

Mai mult, Kelemen Hunor este de părere că viitorul premier, indiferent cine va fi el, trebuie să fie președinte de partid, scrie romaniatv.net

„Nu. Nu avem nicio posibilitate (n.r. de a avea guvern săptămâna aceasta). Săptămâna viitoare sper totuşi, dar vedeţi că astăzi se va decide dacă acceptă ideea de rotaţie, după care urmează cine e primul, după aceea urmează cine e persoana. Din punctul meu de vedere, o coaliţie foarte complicată ca să fie funcţională, indiferent cine este premierul, trebuie să fie unul dintre preşedinţii de partid, altfel nu o să meargă. Indiferent cine e premierul dintre cei doi-trei, ceilalţi trebuie să fie în Guvern. Trebuie să lase orgoliile la o parte. Dacă nu, atunci iar o să avem o problemă de funcţionalitate. Dacă toţi liderii sunt în Guvern, se pot lua deciziile politice, administrative, în Guvern şi asta este dorinţa noastră. După aceea, în coaliţie discuţi problemele mai de anvergură, din Parlament şi aşa mai departe”, a declarat Kelemen Hunor, liderul UDMR, la Palatul Parlamentului.

Ciolacu, despre stadiul negocierilor

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că mai sunt negocieri cu PNL şi UDMR pe programul de guvernare la capitolele Finanţe, proiecţia bugetului pe anul viitor şi Justiţie. 

El şi-a exprimat speranţa ca, în cursul zilei de marţi, să fie finalizat programul de guvernare. 'Mai avem să închidem Ministerul de Finanţe şi proiecţia bugetului pe anul viitor şi domeniul Justiţie unde lăsăm specialiştii să vină cu propuneri', a spus Ciolacu, la sediul central al PSD. Acesta a adăugat că, după ce va fi finalizat programul de guvernare, vor începe negocierile politice.

Întrebat dacă i s-a propus de către partenerii de negociere să preia funcţia de premier, Ciolacu a răspuns: 'Nu. Nu am avut această discuţie. (...) Vom vedea ce o să rezulte din negocierile politice, după ce terminăm programul de guvernare o să avem negocierile politice. (...) Momentan, PSD nu a făcut o nominalizare pentru prim-ministru, dar sunt ferm convins că va face acest lucru'. 

Citește mai multe aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel