Independența energetică, miza investițiilor românești, spune Băsescu

În pofida faptului că proiectul Nabucco a eșuat, ideea independenței energetice nu trebuie abandonată, este mesajul pe care președintele Traian Băsescu l-a transmis românilor, duminică, în emisiunea "După 20 de ani", de la Pro TV.

„Vreau să spun un lucru de care românii trebuie să ţină cont, miza investiţiilor noastre trebuie să fie independenţa energetică. Ţineţi cont că eu am ţinut atât de mult la acest tip de independenţă încât, ca responsabil de politica externă a României, am refuzat orice contact cu proiectul South Stream, mizând totul pe Nabucco. N-a ieşit Nabucco, dar asta nu înseamnă că abandonăm ideea. (...) Nu există miză mai mare decât independenţa energetică a României şi asigurarea resurselor. (...) Noi nu avem o acoperire 100% a tipurilor de energie de care avem nevoie. Să ştiţi că, pe fond, suntem importatori de ţitei', a afirmat Traian Băsescu, întrebat dacă e pentru sau împotrivă ca Chevron să exploateze gaze de şist în România, potrivit pesurse.ro.

Totodată, referindu-se la gazele de şist, Traian Băsescu a spus că nu va mai "prinde momentul când se va scoate primul metru cub de gaze de şist", întrucât din perioada mandatului de președinte i-a mai rămas doar un an și câteva luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel