Incredibil: Care era "costul" unui certificat de handicap

femeie_handicap_41191700
femeie_handicap_41191700

În timp ce bolnavii adevărați erau umiliți fără milă, oamenii cu interesul unui ban în plus erau tratați cu respect. Totul era măsurat în mita, care era dată pentru un certificat de handicap. Bani, parfumuri, alimente, orice era bine primit. Bunăstarea personală era mai presus de suferința și nepunținta unor oameni amărâți, care urcau pe brânci scările. 

[caption id="attachment_368083" align="aligncenter" width="620"] Foto: RTV[/caption]

Fostul preşedinte al Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Prahova, Viorica Oniga, primea ca mită pentru eliberarea în mod fraudulos a unor certificate de încadrare în grad de handicap sume de bani, dar şi cadouri constând în parfumuri, băuturi alcoolice, bibelouri, genţi de damă, precum şi carne, arată procurorii anticorupţie.

Toate ajungeau la directoare prin menajera sau fiul acesteia, potrivit RTV.  Și fiul ei avea certificat de handicap. Și soțul, la fel. Ei beneficiau de o pensie lunară și alte bonusuri. Persoanele cu adevărat bolnave trebuiau să ajungă la Comisia de Evaluare aduse pe braţe de rude sau târându-se pe scări.
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel