Încoronarea Camillei este înconjurată de controverse. Coroana Reginei Elisabeta a II-a, subiect de dispută

Încoronarea Camillei este înconjurată de controverse. Coroana Reginei Elisabeta a II-a, subiect de dispută / Foto: Facebook The Royal Family
Încoronarea Camillei este înconjurată de controverse. Coroana Reginei Elisabeta a II-a, subiect de dispută / Foto: Facebook The Royal Family

Încoronarea Reginei Consoarte Camilla este înconjurată de controverse. 

Utilizarea controversatului diamant Koh-i-Noor în coroana Camillei ar putea aduce înapoi "amintiri dureroase" ale colonialismului britanic, au susținut oficiali ai partidului de guvernare al Indiei, scrie Daily Mail.

Controversata bijuterie urmează să apară la încoronarea Regelui Charles al III-lea, anul viitor, iar Regina Consoartă urmează să poarte la ceremonie coroana regretatei Reginei Elisabeta a II-a. Coroana este compusă din 2.800 de diamante, iar crucea din față are atașat, încă din 1937, diamantul Koh-i-Noor, de 105 de carate. Acesta provine din India și i-a fost oferit cadou Reginei Victoria de către Duleep Singh, care la acea vreme avea 10 ani. Dar acum cadoul este contestat și există apeluri în cel puțin trei țări, inclusiv în India, pentru a returna bijuteria.

Diamantul, care face parte din faimoasele bijuterii coroanei, ar putea fi înlocuit cu o altă piatră. Totuși, surse regale au insistat că nu a fost luată încă o decizie oficială.

"Încoronarea Camillei și utilizarea bijuteriei coroanei Koh-i-Noor readuc amintiri dureroase din trecutul colonial. Majoritatea indienilor au foarte puține amintiri despre trecutul opresiv. Cinci, până la șase generații de indieni au suferit sub mai multe reguli străine timp de peste cinci secole. Ocaziile recente, cum ar fi moartea Reginei Elisabeta a II-a, încoronarea noii Regine Camilla și utilizarea Koh-i-Noor, transportă câțiva indieni înapoi în zilele Imperiului Britanic din India", a declarat un purtător de cuvânt al partidului pentru The Telegraph.

Data încoronării Regelui Charles al III-a coincide cu un eveniment uriaș din agenda Prințului Harry

Data încoronării Regelui Charles al III-a a fost anunțată ca fiind 6 mai, însă aceasta se va ciocni cu un eveniment uriaș din agenda lui Meghan Markle și a Prințului Harry. La aceeași dată este ziua de naștere a lui Archie, fiul lui Meghan și al lui Harry, scrie The Sun.

Palatul Buckingham a transmis: "Palatul Buckingham are plăcerea de a anunța că încoronarea Majestății Sale Regele va avea loc sâmbătă, 6 mai 2023. Ceremonia de încoronare va avea loc la Westminster Abbey, Londra, și va fi condusă de arhiepiscopul de Canterbury. În cadrul ceremoniei, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea va fi încoronat alături de Regina Consoartă".

Ceremonia de încoronare este un proces lung și complicat, plin de tradiție. Vor participa membri înalți ai Guvernului și ai Bisericii Angliei, alături de prim-ministru și alți membri de frunte ai Commonwealth-ului. Vezi mai mult AICI.


Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială

Cotidianul The Guardian i-a făcut un portret destul de dur Camillei, soția Regelui Charles. Cu titlul "De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă", Camilla a fost criticată pentru modul în care a ajuns să fie, de fapt, cu Charles. 

În același articol, sursa citată scria și despre faptul că noua Regină Consoartă a Marii Britanii nu este singura din familia ei care devine subiectul unor astfel de controverse. Și stră-străbunica Camillei, Alice Keppel, a fost amanta unui bărbat cu sânge regal. Este vorba chiar despre Regele Edward al VII-lea, adică străbunicul lui Charles. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel