Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială

Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială / Foto: Captură video Youtube Royal Family Live
Camilla, de la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă. Stră-străbunica ei a fost amanta Regelui Edward al VII-lea. Cum a folosit Alice Keppel bărbații pentru a urca pe scara socială / Foto: Captură video Youtube Royal Family Live

Alice Keppel, stră-străbunica Camillei, Regina Consoartă a Marii Britanii, a fost amanta lui Edward al VII-lea, stră-străbunicul lui Charles.

Cotidianul The Guardian i-a făcut zilele trecute un portret destul de dur Camillei, soția Regelui Charles. Cu titlul "De la distrugătoarea de căsnicii, la Regina Consoartă", Camilla a fost criticată pentru modul în care a ajuns să fie, de fapt, cu Charles. Povestea dintre cei doi este una încâlcită și controversată, așa că mai multe detalii găsești AICI.

În același articol, sursa citată scria și despre faptul că noua Regină Consoartă a Marii Britanii nu este singura din familia ei care devine subiectul unor astfel de controverse. Și stră-străbunica Camillei, Alice Keppel, a fost amanta unui bărbat cu sânge regal. Este vorba chiar despre Regele Edward al VII-lea, adică străbunicul lui Charles.

Cine este Alice Keppel, amanta lui Edward al VII-lea, stră-străbunicul Regelui Charles

Alice Frederica Edmonstone, care a primit porecla "Freddie" sau chiar "Freddie cochet", s-a născut într-o familie de rang înalt în 1868. Tatăl ei era baronet și amiral în Marina Regală. Ea a crescut la castelul Duntreath din Scoția și s-a căsătorit cu locotenent-colonelul George Keppel, un ofițer regal britanic, la 23 de ani, scrie townandcountrymag.com.

Stră-străbunica Camillei era renumită pentru frumusețea ei. Cu părul castaniu, un ten palid, ochi mari albaștri, o talie mică și un piept mare, aceasta avea trăsături râvnite de bărbații din acea perioadă. Alice era cunoscută și pentru că era o persoană excepțional de bună, chiar și cu dușmanii ei. "Era luminoasă, strălucitoare... Nu numai că avea un dar al fericirii, dar excela în a-i face pe ceilalți fericiți. Semăna cu un brad de Crăciun încărcat cu cadouri pentru toată lumea", a spus fiica ei Violet.

Cum l-a cunoscut pe Regele Edward al VII-lea

Când Alice și George s-au mutat la Londra, ei făceau parte din cercurile sociale de top ale orașului, iar Alice a început să aibă aventuri pentru a urca pe scara socială. Banii și legăturile i-au permis să prospere ca gazdă a unei societăți, iar așa l-a cunoscut pe Prințul Albert Edward în 1898, când el avea 56 de ani, iar ea 29. Au rămas împreună timp de doisprezece ani, prin încoronarea lui ca Rege Edward al VII-lea, până la moartea sa, în 1910.

Alice Keppel și-a păstrat căsnicia. Soțul ei pleca de acasă atunci când venea Regele

Alice și George au avut o căsnicie fericită, deși neconvențională pentru standardele moderne de astăzi. Au crescut împreună două fiice, Violet și Sonia (Sonia Keppel ar fi străbunica Camillei), care au descris căsnicia părinților lor ca fiind plină de dragoste și râs. George a avut, de asemenea, mai multe aventuri proprii și, întrebat despre soția sa, ar fi spus: "Nu mă deranjează ce face ea atâta timp cât se întoarce la mine în cele din urmă".

Ori de câte ori primeau vestea că Regele se oprește pe la casa lor, George pleca discret. El a beneficiat și de pe urma aventurii, întrucât Regele i-a dat lui Alice acțiuni la o companie de cauciuc (în valoare de aproximativ 7 milioane de dolari astăzi), a creat dotări pentru ea prin prietenii săi și l-a promovat pe George într-un loc de muncă bine plătit.

Regina Consoartă Alexandra a Danemarcei și Alice Keppel au fost aliate


Spre deosebire de Prințesa Diana, care a simțit că căsnicia ei a fost "aglomerată cu noi trei", Regina Consoartă a Danemarcei a considerat că Alice este de ajutor și a preferat-o mult mai mult pe ea, față de amanta anterioară a Regelui, Daisy Warwick. Alice era discretă în ceea ce privește relația ei cu Regele. Ea chiar l-a ajutat pe Rege să comande mai multe cadouri pentru Alexandra.

Regina Consoartă se putea baza pe Alice pentru a-l menține pe Rege într-o bună dispoziție, mai ales că aceasta a găzduit numeroase evenimente cu Partidul Liberal, ca și consilier de încredere. Viceregele Indiei a lăudat-o spunând: "Au fost una sau două ocazii când Regele a fost în dezacord cu Ministerul de Externe și am putut, prin ea, să-l sfătuiesc pe Rege în vederea acceptării politicii guvernamentale. Foarte loială Regelui și un patriot în același timp".

Ce a făcut Alice după moartea Regelui Edward al VII-lea

În ciuda îndemnului lui Alice de a avea mai multă grijă de sine, Edward al VII-lea s-a îmbolnăvit și a murit pe 6 mai 1910. Alice era isterică lângă patul lui de moarte și a trebuit să fie scoasă din cameră pentru a se calma. Regina văduvă Alexandra nu a găzduit-o pe Alice, așa că familia Keppel a călătorit câțiva ani. În 1925, George și Alice s-au stabilit într-o vilă, deținută cândva de Galileo, lângă Florența, Italia, și au continuat să găzduiască membri marcanți ai societății britanice, inclusiv pe Winston Churchill.

În 1936, când nepotul lui Albert, Edward al VIII-lea, a abdicat de la tron ​​pentru a se căsători cu Wallis Simpson, o femeie divorțată. Se spune că Alice a declarat: "Lucrurile au fost făcute mult mai bine pe vremea mea".

Alice Keppel a murit în 1947, urmată de soțul ei George, care a decedat două luni și jumătate mai târziu, după 56 de ani de căsnicie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel