Închisoare pe viaţă pentru tinerii acuzaţi de o dublă crimă

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis condamnarea la închisoare pe viață a trei  dintre cei patru tineri, între care un minor, acuzaţi că, în luna mai a anului trecut, au ucis două persoane, în apropiere de Motru, trupurile victimelor fiind găsite carbonizate într-o maşină. Sentinţa fiind definitivă.

Florin Claudiu Mînea, Dragoş Ionescu şi Dorin Mihai Bălan au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, după ce, în noiembrie anul trecut, Tribunalul Gorj decisese pedepse de 28 de ani de închisoare pentru fiecare dintre cei trei.

Atunci, sentinţa respectivă a fost contestată atât de inculpaţi, cât şi de reprezentaţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, procesul fiind reluat, la sfârşitul anului, la Curtea de Apel Craiova.

Pentru cel de-al patrulea inculpat din dosar, minorul Bogdan Alexandru Drăgoi, magistraţii craioveni au menţinut pedeapsa de 15 ani de închisoare dată de Tribunalul Gorj.

Cei patru tineri au recunoscut pe parcursul procesului că i-au ucis pe Ion Ulăreanu din Filiaşi şi pe prietena acestuia, Gabriela Ileana Dumitrana, de 19 ani, din Turceni. Bărbatul ucis era căsătorit şi avea o fetiţă de un an.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au mai stabilit ca inculpaţii să plătească daune morale de 100.000 de lei soţiei acestuia, suma fiind mai mică decât cea dispusă iniţial de Tribunalul Gorj, respectiv 250.000 de lei.

De asemenea, fetiţa bărbatului ucis ar urma să primească de la cei patru o rentă de 6.000 de lei, cu titlul de pensie de întreţinere, calculată de la data comiterii faptei şi până în prezent. Totodată, minora ar urma să primească o rentă lunară de 1.000 de lei până la împlinirea vârstei de 18 ani sau până la 26 de ani, inclusiv, în cazul în care va urma studii superioare.

Curtea de Apel Craiova a decis să menţină restul sentinţei date de Tribunalul Gorj, respectiv ca mama tineri ucise să fie despăgubită cu 200.000 de lei daune morale şi 20.000 de lei daune materiale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel