Urmărește emisiunea live


Începe Târgul Naţional al Mierii, ediţia de primăvară, la Bucureşti

Miere
Miere

Târgul Naţional al Mierii, aflat la cea de-a douăzecea ediţie, îşi deschide porţile vineri, pe platforma Institutului de Cercetare şi Dezvoltare pentru Apicultură.

Ediţia de primăvară a târgului, care va avea loc în acest an în perioada 29 - 31 martie 2019, reprezintă cel mai important eveniment de profil din Capitală şi este deja un eveniment tradiţional, care se bucură de o foarte bună participare, atât din partea consumatorilor de produse apicole, cât şi din partea apicultorilor ca participanţi sau expozanţi, a procesatorilor din domeniul apicol, precum şi a reprezentanţilor din cadrul asociaţiilor apicole. 

"Prin organizarea acestui târg, ne dorim, ca de fiecare dată, să creştem cât mai mult interesul pentru albină, apicultură şi produsele stupului, dată fiind importanţa acestui sector pentru agricultură, mediu, sănătate şi o alimentaţie echilibrată", spun organizatorii, Asociaţia Crescătorilor de Albine din România (ACA). 

România produce 22.000 de tone de miere anual



România produce, în medie, 22.000 de tone de miere anual, clasându-se pe locul patru în Europa, iar efectivele au atins în anul 2015 un vârf de 1,47 milioane de familii de albine. În prezent, există 1,45 milioane de familii de albine, creşterea anuală fiind de doar 3-5%. La nivel naţional, sunt înregistraţi în jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre aceştia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine. 

Potrivit ACA, în ultimii 2-3 ani, consumul de miere a înregistrat o creştere de 15%, până la 550 de grame pe locuitor pe an, însă şi în aceste condiţii România se află tot la sfârşitul clasamentului, la nivel european. Datele statistice arată că românii consumă de 3-4 ori mai puţină miere comparativ cu cele două kilograme consumate în Germania sau 1,5 kilograme în Olanda şi Belgia. Din păcate, tot din cifrele statistice, se vede că românii consumă în fiecare zi 70 de grame de zahăr şi doar 3 grame de miere. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel