Incendiu Portugalia. Președintele Klaus Iohannis, mesaj

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis condoleanţe poporului portughez pentru numeroasele victime ale incendiilor de pădure care afectează zona de centru a Portugaliei.

"Condoleanţe pentru tragicele pierderi de vieţi omeneşti în incendiul devastator din Portugalia. Toată compasiunea şi solidaritatea noastră cu poporul portughez", a scris preşedintele duminică seara pe Twitter. 

Un nou bilanţ al persoanelor decedate în incendiile de pădure produse sâmbătă, în regiunea Leiria din centrul Portugaliei, indică 62 de morţi şi peste 50 de răniţi, informează AFP şi DPA citând un anunţ făcut duminică de secretarul de stat din ministerul portughez de Interne, Jorge Gomes. Guvernul portughez a decretat trei zile de doliu naţional, începând de duminică. 

Incendiile de pădure se află parţial sub control în două dintre cele patru zone afectate, a mai informat secretarul de stat din ministerul portughez de Interne. Portugalia se confruntă în ultima perioadă cu temperaturi care depăşesc în anumite regiuni 40 de grade Celsius.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel