Incendiu grav la Berlin. 150 de pompieri la fața locului

Imagine cu rol ilustrativ
Descriere foto: Imagine cu rol ilustrativ

Un incendiu puternic a izbucnit astăzi la un complex comercial din Berlin, acesta extinzându-se și la un depozit din apropiere. 

Un incendiu de proporţii a izbucnit joi într-un complex comercial din districtul Lichtenberg din nord-estul Berlinului, a anunţat departamentul de pompieri din capitala Germaniei, precizând că a mobilizat 150 de pompieri pentru stingerea incendiului, relatează dpa.

Incidentul s-a declanşat după ce un container a luat foc în apropiere de centrul complexului, extinzându-se apoi la un depozit din complexul Dong Xuan.

Acoperişul depozitului s-a prăbuşit parţial, ceea ce face clădirea nesigură, precizează pompierii.

O coloană neagră de fum

 

În jur de 150 de pompieri se află la faţa locului. Nu se ştie până în prezent ce a provocat extinderea atât de rapidă a focului. "Operaţiunea va dura ore. Le cerem locuitorilor din cartier să părăsească zona sau, cel puţin, să-şi închidă ferestrele şi uşile", a declarat un purtător de cuvânt al pompierilor din Berlin. 

Anterior, pompierii au postat pe Twitter o informaţie potrivit căreia întreg depozitul este acoperit de flăcări. O suprafaţă de circa 5.000 de metri pătraţi este afectată de incendiu. Purtătorul de cuvânt al pompierilor din Berlin a adăugând că incendiul este "o coloană neagră de fum" și poate fi văzută tocmai din Alexanderplatz.

Nu se ştie dacă se aflau oameni în depozitele afectate de incendiu, dar pompierii consideră că acest lucru este improbabil, notează dpa.

Centrul Dong Xuan este un binecunoscut complex comercial cu mai multe depozite şi pieţe interioare. Comercianţii vând în principal produse din Asia.

În 2016, un alt depozit din complexul comercial a ars complet, pagubele înregistrate fiind de 3 milioane de euro.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24