Încălcări ale legii la Primăria Sectorului 1. Consilierul Dan Podaru cere explicații

Consilierul local Dan Podaru a solicitat mai multe explicații primarului Sectorului 1 al Capitalei, Clotilde Armand.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, consilierul local Dan Podaru (PNL) a solicitat mai multe explicații primarului Clotilde Armand față de posibile încălcări ale legii prin care Primăria Sectorului 1 s-a angajat în mai multe proiecte fără a respecta cadrul de drept:

„LEGEA ESTE CĂLCATĂ ÎN PICIOARE ÎN CADRUL PRIMĂRIEI SECTORULUI 1

Către, PRIMARUL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

SECTORUL 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI

CONSILIULUI LOCAL AL SECTORULUI 1 AL MUNICIPIULUI BUCUREȘTI – spre știință-

În conformitate cu prevederile Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informații de interes public și a prevederilor art. 226 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, cu modificările și completările ulterioare ,Podaru Dan-Nicolae, consilier local în Consiliul Local al Sectorului 1 al Municipiului București, am constatat, cu surprindere organizarea de evenimente culturale de către Primăria Sectorului 1, evenimente, prin asocierea cu alte entități.“, a scris consilierul local Dan Podaru.

CITEȘTE ȘI    -    Cum arată, azi, Sectorul 1 sub conducerea primarului Clotilde Armand. Munți de gunoaie în nordul Capitalei / foto + video

Ce solicită Dan Podaru?

Astfel, conform documentului atașat pe pagina sa de Facebook, consilierul solicită explicații din partea primarului Clotilde Armand privitoare la:

- Parteneriatului Primăriei Sectorului 1 și Centrul de Excelență în Arhitectură, Arte și Audiovizual și forma de colaboare prin care a fost organizată Ziua Culturii Naționale.

- Parteneriatul cu Teatrul Evreiesc de Stat.

- Forma de parteneriat și bază legală a organizării expoziției „București. O arhitectură modernistă europeană“.

- Baza legală prin care Primăria Sectorului 1 a solicitat Ordinului Arhitecților din România - Filiala București ca împreună să găsească cea mai bună soluție pentru regenerarea urbană a zonei Piața Matache.

Prin urmare, consilierul vorbește de proiecte care au fost realizate în afara cadrului legal, fără a exista o hotărâre a Consiliului Local și sugerează că intenționează să facă plângere împotriva membrilor Comisiei de Disciplină.

Totuşi, consilierul Dan Podaru salută inițiativa deputatului liberal Sebastian Burduja prin care ziua de 15 februarie a devenit Ziua Națională a Culturii.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Clotilde Armand, ieșire nervoasă: ”Croitor instabil!”/ Consilier PNL: ”Mahalagioaica șefă, numărul 1”. Florin Manole, CULISE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel